Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Ένοπλοι λήστεψαν δημοσιογράφους που έκαναν ρεπορτάζ για ένοπλη ληστεία!

 


Ένα απίστευτο συμβάν με πρωταγωνιστές ένα δημοσιογραφικό συνεργείο και μία συμμορία αδίστακτων ληστών καταγράφηκε στο, Σικάγο των ΗΠΑ.

Το ειδησεογραφικό συνεργείο του δικτύου Univision ληστεύτηκε στο Wicker Park του Σικάγο νωρίς το πρωί της Δευτέρας (28 Αυγούστου), εν μέσω ενός πρόσφατου μεγάλου κύματος επιθέσεων στην πόλη.

Γύρω στις 04:30 τοπική ώρα χθες (28/8), ένας δημοσιογράφος και ένας φωτορεπόρτερ ετοιμάζονταν για μια ζωντανή λήψη στο τετράγωνο 1200 της North Milwaukee Avenue, ένα μαύρο SUV και ένα γκρι σεντάν βρέθηκαν δίπλα τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άνδρες που «φορούσαν μάσκες του σκι και επεδείκνυαν πυροβόλα όπλα» βγήκαν από τα οχήματά τους και πήραν πολλά αντικείμενα από το ειδησεογραφικό συνεργείο, πριν τραπούν σε φυγή.

Ο αντιπρόεδρος ειδήσεων της Univision Chicago, Luis Godinez, επιβεβαίωσε ότι οι δύο εργαζόμενοι του δικτύου που έπεσαν θύματα της ληστείας ήταν ασφαλείς και δεν τραυματίστηκαν.

Δεν έχουν γίνει συλλήψεις, με ντετέκτιβ της Περιοχής 5 να ερευνούν το περιστατικό.

Ο ρεπόρτερ που λήστεψαν μιλούσε ανώνυμα στο Block Club, λέγοντας ότι είναι «απόλυτη ειρωνεία» ότι η ειδησεογραφική ομάδα κάλυπτε το γεγονός μίας ένοπλης ληστείας, όταν της επιτέθηκαν πιθανότατα οι ίδιοι οι δράστες.

«Ως δημοσιογράφοι, δεν θέλετε ποτέ να γίνετε εσείς η ιστορία, σωστά; Κάνετε ρεπορτάζ για μία ιστορία, αλλά ποτέ δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να γίνετε εσείς η ιστορία. Δεν είναι ο λόγος που το κάνουμε αυτό», είπε.

«Έτσι, υποθέτω ότι είναι άλλη μια υπενθύμιση του πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις ιστορίες και να συνεχίσουμε να πιέζουμε τις τοπικές αρχές για να προσπαθούν να αποτρέψουν περισσότερα τέτοια γεγονότα», προσέθεσε.

Ο δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας ότι το μόνο αξιόλογο πράγμα που κλάπηκε ήταν η βιντεοκάμερα του πληρώματος, οπότε σίγουρα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος και ο φωτογράφος συγκλονίστηκαν από την επίθεση, αλλά πλέον έχουν συνέλθει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου