Ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε όταν έμαθε την είδηση για την Ελένη Ζαρούλια και έκανε άμεσα παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη ώστε να βρεθεί τρόπος να μην υλοποιηθεί η απόφαση διορισμού της στη Βουλή.
Η δυνατότητα πρώην προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή δόθηκε με απόφαση που ελήφθη το 1997. Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ κόβοντας δήθεν προνόμια κατάργησε τη δυνατότητα αυτή. Μόνο που το ίδιο έτος ανέστειλε στην εφαρμογή της κατάργησης για μια θητεία. Και το 2019, εκλογικό έτος, την ανέστειλε για μια ακόμη θητεία. Εγκλωβίζοντας την επόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Μετά από εντολή του πρωθυπουργού και την παρέμβαση του, ο κ. Τασούλας δήλωνε ότι μετά την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή από το δικαστήριο (την ερχόμενη Τετάρτη) θα δρομολογηθεί η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επιτρέπει σε πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα να διορίζουν μετακλητούς και μέχρι τότε δεν πρόκειται να επικυρωθεί η πρόσληψη Ζαρούλια, ούτε να αναλάβει καθήκοντα μετακλητού στη Βουλή.
Η δήλωση του Κ. Τασούλα
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου, στον πρώην Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής: «Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο. Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».
Ο Μιχαλολιάκος έκανε χρήση της δυνατότητας που του παρείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και η απόφαση του Νίκου Βούτση να αναστείλει για μια ακόμη θητεία της Βουλής την κατάργηση της δυνατότητας να έχουν μετακλητούς οι πρώην πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν πολύ καλά πως οι προθεσμίες σχετικά με την ικανοποίηση του αιτήματος είναι συγκεκριμένες και ήδη είχαν εκπνεύσει, καθώς και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα άρνησης από την πλευρά του τωρινού Προέδρου της Βουλής.
Με την ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας τεράστιες ευθύνες προσπάθησε να ρίξει το μπαλάκι στην σημερινή κυβέρνηση για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ειδικά μετά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού.
Αυτή η προσπάθεια διορισμού της Ζαρούλια στην βουλή, είναι ένα απο τα γραμμάτια που προσπαθεί να εξοφλήσει στην Χρυσή Αυγή για την στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις ψήφους της στην βουλή.
Υπενθυμίζουμε τους ψήφους της Χρυσής Αυγής το 2016 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προετοίμαζε την αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδα και σε διπλές εκλογές μέσω της απλής αναλογικής.
Η Χρυσή Αυγή στήριξε αποφάσεις και προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί η Βασιλική Θάνου πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Τασούλα
Αφού ο κ. Τασούλας πέντε μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή διόρισε την υπόδικη νεοναζί Ζαρούλια ως μετακλητή στη Βουλή, αφού με δηλώσεις του επέμεινε ότι είναι «απόλυτο δικαίωμα» του κ. Μιχαλολιάκου και αφού το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου αντέδρασε σφόδρα, έσπευσε να δηλώσει ότι θα αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, κατόπιν εορτής.
Θα ήταν προτιμότερο να παραδεχθεί πως έκανε ανοησία και να ζητήσει απλά μια συγνώμη.
Τόσο αυτός όσο και ο κος Μητσοτάκης που θεωρεί ότι όλα μπορούν να γίνουν ανεκτά από τη κοινή γνώμη με τη μέθοδο του επικοινωνιακού damage control».
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου