Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Απίστευτη εγκληματική ανευθυνότητα από μερίδα μητροπολιτών

 



Εκείνο που ανησυχεί τους περισσότερους σοβαρούς Μητροπολίτες στην περίπτωση που κάποιοι δεν εφαρμόσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις και οι ναοί γίνουν εστία διασποράς της νόσου, τότε η εκκλησία θα έχει υποστεί ένα σημαντικό πλήγμα που δύσκολα θα επουλωθεί. Άλλωστε δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα όσα έγιναν στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης και την έκρηξη της μετάδοσης του Κορονοϊού προκάλεσε την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην βόρεια Ελλάδα.

Είναι απίστευτη η εγκληματική ανευθυνότητα ορισμένων μητροπολιτών που δεν μπορούν να αναλογιστούν την σοβαρότητα της κατάστασης, δηλώνουν ανεπάρκεια συνείδησης. 

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει να βρίσκονται σε κάθε εκκλησία μόνο 9 πιστοί και 25 στους Μητροπολιτικούς ναούς την ημέρα των Χριστουγέννων και τον Θεοφανίων, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της Ιεραρχίας και οι πολίτες αναρωτιούνται εάν όλοι όσοι αντιδρούν έχουν μυαλό;;;

Είναι αλήθεια ότι εγκληματικά ανεύθυνοι ιεράρχες ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο να μην δεχθεί τα περιοριστικά μέτρα και να υπάρξει αντίδραση από την ΔΙΣ. Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός με επιστολή του προς τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας σημειώνει. "Ενώ επιτρέπεται να βγαίνει ο καθένας μας για περπάτημα, για γυμναστική, για να παίξει ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, να πάει στην λαϊκή αγορά, να βγάλει βόλτα τον σκύλο του, δεν επιτρέπεται στον Χριστιανό να πάει στην Εκκλησία να προσκυνήσει, να εκκλησιασθεί και να κοινωνήσει".

Ανεύθυνοι Μητροπολίτες δεν κρύβουν την απογοήτευση τους για την απόφαση της κυβέρνησης την οποία χαρακτηρίζουν εκτός πραγματικότητας και ζητούν την κυβέρνηση να την ανακαλέσει. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος υποστήριξε πως δεν είναι εφαρμόσιμα τα μέτρα. "Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι χειρίζονται τα θέματα χωρίς να γνωρίζουν την πραγματικότητα ή θέλουν να μην τη βλέπουν. Δεν είναι εφαρμόσιμα τα μέτρα της πολιτείας".

Ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος επίσης ανεύθυνος δηλώνει "Δεν πρέπει να δεχτούμε την άλωση των ναών μας, χριστιανοί, από την Κερκόπορτα! απευθύνει ύστατη έκκληση και παράκληση προς τους αρμοδίους, ώστε να ανακαλέσουν την αψυχολόγητη αυτή απόφαση, επισημαίνοντας πως τα όρια στένεψαν επικίνδυνα. Κλήρος και λαός αισθάνονται "προδομένοι".

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας που είναι μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δήλωσε χωρίς ίχνος υπεύθυνότητας και σοβαρότητας σε όσα λέει πως η εκκλησία στοχοποιείται. "Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε. Στοχοποιείται η Εκκλησία". Ενάντια των αυστηρών περιοριστικών μέτρων τάχθηκε και ο Μητροπολίτης Σερρών."Αρνούμεθα να δεχθούμε τη λογική αυτού του κόσμου ότι η Εκκλησία είναι ένα κοσμικό ίδρυμα στο οποίο το Κράτος και το κάθε κράτος μπορεί να φέρεται με αυτό τον τρόπο". Στο ίδιος κλίμα και ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος "Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι ανεκτό από τους Έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς. Δεν νοούνται Χριστούγεννα χωρίς την Εκκλησία. Τα Χριστούγεννα είναι μια εκκλησιαστική γιορτή".




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου