Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Χαμηλό 12ετίας η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο


 

Βασικός στόχος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και συνολικά της Κυβέρνησης υπήρξε -και παραμένει- η μείωση της ανεργίας. Και ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέρα με τη μέρα.

Ήδη -όπως ανακοίνωσε χθες η Eurostat- η ανεργία τον Ιούλιο περιορίστηκε στο 11,4% που αποτελεί χαμηλό 12ετίας και είναι  σχεδόν 6 μονάδες πιο κάτω από το 17,3%, που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άνεργοι συμπολίτες μας μειώθηκαν κατά 300.000.

Η μείωση της ανεργίας δεν έγινε τυχαία, αλλά υπήρξε αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδίου, μεταρρυθμίσεων, κινήτρων και προγραμμάτων για νέες προσλήψεις. Συνέβαλαν, μεταξύ άλλων:

Οι χαμηλότεροι φόροι και οι χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές και η διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων που ενθάρρυναν τις επενδύσεις.

Η εφαρμογή σειράς προγραμμάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, οι ρυθμοί των οποίων τριπλασιάστηκαν σε σχέση με την περίοδο πριν το 2019. 

Ο εργασιακός νόμος  που ισορροπεί σωστά ανάμεσα στην στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την προστασία των εργαζομένων.

Το γεγονός ότι δαπανήθηκαν πάνω από 10 δισ. για τη στήριξη εργαζομένων και ανέργων από τις συνέπειες της πανδημίας και άλλα 2,7 δισ. για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο» που -μετά την τροποποίησή του- προβλέπει επιδότηση  3.600 ευρώ στους εργαζόμενους  και τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για κάθε νέα θέση εξαρτημένης εργασίας που δημιουργείται για νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία.

Το πρόγραμμα των 150.000 νέων θέσεων εργασίας με το οποίο επιδοτείται από τον κρατικό Προϋπολογισμό το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη για χρονικό διάστημα έξι μηνών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου