Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Υπ. Υποδομών και Μεταφορών: Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ για 5 έργα προϋπολογισμού 1,2 δισ.

 


Στην προκήρυξη των διαγωνισμών ΣΔΙΤ για πέντε έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δις. ευρώ προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πρόκειται για δύο έργα φραγμάτων, δύο οδικά έργα καθώς και την ανάδειξη Φορέα Λειτουργίας και Συντήρησης του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά, πρόκειται για τα παρακάτω έργα:

«Λειτουργία/Συντήρηση του Δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης. Προϋπολογισμός του έργου είναι 292 εκατ. ευρώ και η διάρκεια του ΣΔΙΤ είναι συνολικά 12 χρόνια.

«Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση της Αναβάθμισης του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι – Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και λειτουργία/ συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού - Έδεσσας». Το έργο με προϋπολογισμό 358.8 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την αναβάθμιση τριών τμημάτων του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (ειδικότερα στο κομμάτι Αξιού ποταμού – Έδεσσα) καθώς και την λειτουργία και συντήρηση.

«Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη)». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 200,4 εκατ. ευρώ, ενώ με τον αναβαθμισμένο οδικό άξονα, ο χρόνος διαδρομής αναμένεται να μειωθεί σημαντικά κατά 30 περίπου λεπτά για τα επιβατικά και κατά 45 περίπου λεπτά για τα βαρέα οχήματα.

«Κατασκευή φράγματος ποταμού Ενιπέα Φαρσάλων (στη θέση Παλιοδερλί), δικτύων διανομής νερού και λοιπών συνοδών έργων». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 185,5 εκατ. ευρώ.

«Έργα αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού ΠΕ Χανίων Κρήτης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 215,4 εκατ. ευρώ.

Τα πέντε αυτά έργα πρόκειται να αναζωογονήσουν τις τοπικές οικονομίες, να ενισχύσουν την ανάπτυξη και να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια. Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί έργα ΣΔΙΤ προϋπολογισμού άνω των 4 δισ. ευρώ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου