Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεκίνησε με ενστάσεις το Ειδικό Δικαστήριο - Παρόντες Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη

 



Με διαδικαστικά θέματα και αιτήματα ξεκίνησε η διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορουμένους τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη.

Ο πρώην υπουργός που διετέλεσε επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, είναι παρών στο Δικαστήριο, όπως και η εισαγγελέας Τουλουπάκη.

Κατά την έναρξη της δίκης που αφορά σε παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε συγκεκριμένους εισαγγελείς και για συγκεκριμένες υποθέσεις, ο συνήγορος της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης υπέβαλε αίτημα να προσκομιστούν τα έγγραφα για την αναρρωτική άδεια μέλους του Δικαστηρίου θέτοντας επί της ουσίας θέμα μη νόμιμης σύνθεσης.

«Θέλω να θέσω ένα ζήτημα που άπτεται της νόμιμης ή μη σύνθεσης του δικαστηρίου», τόνισε ο κ. Μαντζουράνης ενώ υποστήριξε ότι ενδέχεται να εξαπατήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, όταν περιέλαβε στην κλήρωση των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου που γίνεται από τη Βουλή το όνομα του εν λόγω δικαστικού, αν και ήταν ασθενής κάτι που ήταν γενικά γνωστό.

Προς τούτο ο κ. Μαντζουράνης ζήτησε από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου να προσκομιστούν τα πλήρη στοιχεία για τις αναρρωτικές άδειες του εν λόγω δικαστικού, προκειμένου να καταστεί δυνατόν να ελεχθεί η νομιμότητα της κλήρωσης των μελών του Δικαστηρίου και εξ αυτού η νομιμότητα της σύνθεσης του.

Υπέρ του αιτήματος τάχθηκε και ο κατηγορούμενος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αμφισβητεί τη νομιμότητα της κλήρωσης» και συμπλήρωσε «Λόγω της παλιάς μου ιδιότητας και του αξιακού μου κώδικα. Δε θα εκφράσω κανένα υπαινιγμό κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου που απέστειλε τον κατάλογο των αρεοπαγιτών στη Βουλή. Αλλά είναι σφόδρα πιθανόν η πλειοψηφία της Βουλής που με παρέπεμψε με πιέσεις να χρησιμοποίησε ως άλλοθι για την κλήρωση των εν λόγω δικαστή, διαπράττοντας μία ακόμα παρανομία».

Νωρίτερα, ο δικηγόρος Θέμις Σοφος εκπροσωπώντας την εισαγγελέα εφετών Γεωργία Τσατάνη,μία από τις εισαγγελείς που έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις,εξέφρασε την πρόθεση της εντολέως του να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. «Προστιθέμεθα να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την κυρία Γεωργία Τσατάνη που είναι παρούσα. Αυτά για τα οποία κατηγορείται ο κ. Παπαγγελόπουλος πλήττουν έννομα αγαθά της κας. Τσατάνη, αφού δέχθηκε πιέσεις για να αποσύρει δικογραφία που χειριζόταν».

Η Γεωργία Τσατάνη χειριζόταν την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενοπούλου, που έχει αποβιώσει και είχε καταγγείλει τον πρώην υπουργό για πιέσεις σε βάρος της.

Παρόντες και οι τρεις εισαγγελείς που έχουν καταγγείλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, Ελένη Ράικου, Παν. Αθανασίου και Γεωργία Τσατάνη, καθώς και άλλοι ενώ στη δίκη βρέθηκε και ο Παύλος Πολάκης προς συμπαράσταση στον Δημ. Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα Τουλουπάκη.


Ιωάννα Μάνδρου

skai.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου