Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου Πούτιν έβαλε σε λίστα «καταζητούμενων» την πρωθυπουργό της Εσθονίας

 


Γελάει ο κόσμος που δεν ζει σε καθεστώτα όπως η Ρωσία, και δεν χρειάζονται να ανέχονται καταζητούμενους από την διεθνή κοινότητα δικτάτορες όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και τις τρέλες τους.

Η ρωσική αστυνομία του καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει θέσει σε λίστα καταζητούμενων την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας, τον υπουργό Εσωτερικών της Εσθονίας Τάιμαρ Πέτερκοπ και τον υπουργό Πολιτισμού της Λιθουανίας Σιμόνας Κάιρις, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του καταζητούμενου δικτάτορα, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε αργότερα ότι η Κάλλας και οι άλλοι νομοθέτες της Βαλτικής είχαν τεθεί στον κατάλογο των καταζητούμενων για εχθρικές ενέργειες κατά της Ρωσίας και για «βεβήλωση της ιστορικής μνήμης». «Πρόκειται για ανθρώπους που προβαίνουν σε εχθρικές ενέργειες κατά της ιστορικής μνήμης και της χώρας μας» ανέφερε ο συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ρωσική πηγή ασφαλείας του καθεστώτος του καταζητούμενου Πούτιν, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι οι τρεις διώκονται για «καταστροφή μνημείων σοβιετικών στρατιωτών» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου