Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Δεν θέλει ανοικτούς δρόμους ο λαϊκιστής Σπίρτζης θεωρεί καθεστωτική νοοτροπία τους ανοικτούς δρόμους και εξοργίζει κόσμο

 


Δεν έχει βάλει μυαλό ο Σπίρτζης, δεν του έγινε μάθημα ότι ο ίδιος δεν έχει εκλεγεί, δεν τον θέλει ο κόσμος, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε.

Αμετανόητος έδωσε ρεσιτάλ λαϊκισμού, σε πάνελ του OPEN, με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά. Κληθείς να σχολιάσει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους αγρότες, στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση κι εφόσον οι αγρότες αποφασίσουν να κλείσουν τις εθνικές οδούς, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε κοινωνική ομάδα, που δημοκρατικά αποφασίζει να κινητοποιηθεί. Παράλληλα, είπε ότι «Το "μιλάμε με ανοιχτούς τους δρόμους", το "μιλάμε με μια κοινωνική ομάδα, όταν δεν διαμαρτύρεται", νομίζω ότι εμπεριέχει μια καθεστωτική λογική», προφανώς επειδή οι αγρότες σεβάστηκαν τον όρο του πρωθυπουργού και δεν υπήρξαν «προκαταβολικοί» αποκλεισμοί των εθνικών οδών και το «κόψιμο της χώρας στα δυο», τις μεθόδους δηλαδή που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες μέχρι και το 2019.

Το νέο καραγκιοζιλίκι Χρήστου Σπίρτζη

Γιάννης Κολοκυθάς: «Θα στηρίξετε τους αγρότες, σε όποια απόφασή τους; Δηλαδή, αν σήμερα δεν βγει "λευκός καπνός", που λέμε, από τη συνάντηση στο Μαξίμου και προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων -μεγαλύτερους αποκλεισμούς, όχι συμβολικούς που έκαναν τώρα- θα είστε δίπλα τους;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Προφανώς, κύριε Κολοκυθά, και θα είμαστε δίπλα σε κάθε κοινωνική ομάδα που δημοκρατικά αποφασίζει και κινητοποιείται. Και εκεί να σας πω κάτι; Βλέπουμε και άλλη μια εκδοχή της πολιτικής της κυβέρνησης, που λέει "τους ακούμε και τους σεβόμαστε". Όταν ένας κλάδος κάνει κινητοποιήσεις, πρέπει να σέβεσαι -όταν είσαι κυβέρνηση, γιατί όταν είσαι αντιπολίτευση είναι το εύκολο- αλλά όταν είσαι κυβέρνηση πρέπει να σέβεσαι τις απόψεις και τις διαφωνίες τους. Το "μιλάμε με ανοιχτούς τους δρόμους", το "μιλάμε με μια κοινωνική ομάδα, όταν δεν διαμαρτύρεται", νομίζω ότι εμπεριέχει μια καθεστωτική λογική. Και αυτό δεν το έχουμε δει μόνο στους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους».

Παναγιώτης Στάθης: «Το "κλείνω τους δρόμους και εμποδίζω την κυκλοφορία και σε άλλους πολίτες, τη διέλευση και τα λοιπά", αυτό τι είναι;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Τι εννοείτε;»

Παναγιώτης Στάθης: «Δηλαδή, το να λέει κάποιος ότι "κλείνω τους δρόμους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα"».

Χρήστος Σπίρτζης: «Οι δικηγόροι π.χ. δυο μήνες οι άνθρωποι, απεργούν. Εσείς τι λέτε; Να πάμε να πούμε ότι κακώς απεργούν, όταν τους έχει τσακίσει-»

Παναγιώτης Στάθης: «Εγώ δεν λέω "κακώς", εγώ λέω το εξής όμως: υπάρχει ένα κοινωνικό δικαίωμα και υπάρχει και άλλο ένα κοινωνικό δικαίωμα. Έτσι δεν είναι;»

Χρήστος Σπίρτζης: «Υπάρχει ένα κοινωνικό δικαίωμα, το οποίο δεν είναι κοινωνικό δικαίωμα, είναι δικαίωμα στη Δημοκρατία και είναι κατοχυρωμένο από το σύνταγμα».

Παναγιώτης Στάθης: «Το "κλείνω τους δρόμους";»

Χρήστος Σπίρτζης: «Το να μπορεί μια επαγγελματική, κοινωνική ομάδα να έχει το δικαίωμα του συνέρχεστε, το δικαίωμα της διαμαρτυρίας-»

Παναγιώτης Στάθης: «Μα δεν είπε κανένας, να μη διαμαρτυρηθούν. Τους λέει "ανοιχτούς δρόμους", εγώ για αυτό στέκομαι σε αυτό που λέτε, στους ανοιχτούς δρόμους».

Χρήστος Σπίρτζης: «Κύριε Στάθη, δεν υπάρχει κινητοποίηση που δεν αγγίζει και δεν ξεβολεύει το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, είναι μέρος της κοινωνίας αυτοί οι άνθρωποι».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου