Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Ο ποινικός κώδικας έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ απελευθέρωσε και σκληρά μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων - Έξαρση τρομοκρατικών επιθέσεων


 

Ελεύθερα μέλη τρομοκρατικών επιθέσεων, που με την συνδρομή κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου έχουν συνασπιστεί και δημιουργούν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις με εκρηκτικά.

Σημαντικότερες υπήρξαν η Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη (1974 - 2002), ο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας (1975 - 1995), ο Επαναστατικός Αγώνας (2003 - 2017), η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (2008 - σήμερα) και η Σέχτα Επαναστατών (2009 - σήμερα) οι οποίες ευθύνονται και για τις περισσότερες τρομοκρατικές ενέργειες.

Εκτός του τρομοκρατικού μέλους των "Πυρήνων της Φωτιάς" που κυκλοφορούσε ελεύθερο παρά τα 76 χρόνια φυλάκιση στα οποία είχε καταδικαστεί, και συνελήφθη, ελεύθερη κυκλοφορεί από 17 Νοεμβρίου (σημαδιακή ημερομηνία) και η Πόλα Ρούπα μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας", που από τα ισόβια έμεινε στην φυλακή μόλις 8,5 χρόνια.

Παράλληλα έχουν αποφυλακιστεί και άλλα πολλά μέλη νέων και παλαιών στελεχών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Νοέμβριο 2023, Δεκέμβριο 2023, Ιανουάριο 2024 και Φεβρουάριο 2024, δεν λες και λίγες τις τρομοκρατικές επιθέσεις με εκρήξεις εκρηκτικών μηχανισμών, και απόπειρα στο εφετείο Θεσσαλονίκης.

Η τελευταία μάλιστα στο εφετείο, έτσι και είχε εκραγεί ο φάκελος θα θρηνούσαμε πολλά θύματα.

Τον αποστολέα που κρύβεται πίσω από τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφτασε μέσα σε έναν φάκελο αλληλογραφίας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση.

Ο φάκελος που περιείχε αυτοσχέδιο μηχανισμό με ισχυρή εκρηκτική ύλη είχε ως παραλήπτρια μία πρόεδρο Εφετών, ενώ ως αποστολέας αναφερόταν η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων». Η γυναίκα ήταν εκείνη που έκρινε τον φάκελο ως ύποπτο και δεν τον άνοιξε, αντιθέτως ζήτησε να περάσει από το μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων X- RAY, όμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται και στα αεροδρόμια. Μάλιστα, τον φάκελο φέρεται να μετέφερε έως το ισόγειο του κτηρίου που υπάρχουν τα μηχανήματα, ένας αστυνομικός, μη γνωρίζοντας βέβαια το περιεχόμενό του, μέχρι εκείνη την ώρα.

Η εκρηκτική ύλη που περιείχε ο φάκελος ήταν ζελατοδυναμίτιδα, και σε περίπτωση που «έσκαγε» τότε είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε χάος και θα υπήρχαν θύματα, καθώς θεωρείται ισχυρό εκρηκτικό.

Ένα σοβαρό θέμα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια και με τον ποιον τρόπο ο άγνωστος κατάφερε να περάσει τον φάκελο και να φτάσει έως τον τρίτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα κτήρια της Θεσσαλονίκης και τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά.

Δεδομένου ότι η αλληλογραφία που φτάνει καθημερινά στα δικαστήρια περνάει από το μηχάνημα X- RAY, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική είσοδο και πάντα υπάρχουν αστυνομικοί που βρίσκονται στον έλεγχο, είναι βασικό το ερώτημα πώς ο συγκεκριμένος φάκελος πήγε ανεξέλεγκτος έως τον τρίτο όροφο και έφτασε στο γραφείο της προέδρου Εφετων.

Ο φάκελος φέρεται να έφτασε στα δικαστήρια πριν από λίγες ημέρες, όμως η παραλήπτρια βρισκόταν σε άδεια και επέστρεψε εχθές στο γραφείο της.

Αυτό που ερευνούν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί, είναι η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, ο αποστολέας του φακέλου, όπως επίσης και η διαδρομή μέχρι να φτάσει ο φάκελος στα δικαστήρια. Επιπλέον, μπορεί ο φάκελος να είχε συγκεκριμένο όνομα παραλήπτη, ωστόσο ερευνάται αν πράγματι ήταν εκείνος ο στόχος, αφού σε περίπτωση που ο εκρηκτικός μηχανισμός έσκαγε τότε η ζημιά που θα προκαλούσε δε θα περιοριζόταν σε ένα γραφείο αλλά σε περισσότερα, αφού η ποσότητα εκρηκτικής ύλης ήταν μεγάλη και ισχυρή, και τα θύματα πολλά.

Την τρομοκρατική ενέργεια στο Εφετείο καταδίκασε η Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού στο Εφετείο Θεσσαλονίκης με στόχο Δικαστικούς Λειτουργούς του ως άνω Δικαστηρίου.

Η τέλεση τέτοιου είδους εγκληματικών πράξεων σε ένα χώρο, που κατακλύζεται καθημερινά από αστυνομικές δυνάμεις, προκαλεί έντονα αισθήματα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Η εκάστοτε Κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης ώστε να διαμορφώνεται ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος και έχει θεμελιώδη υποχρέωση να διαμορφώνει τους όρους και τις αναγκαίες συνθήκες ύπαρξης ενός οργανωμένου και αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού.

Οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί της χώρας δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες και θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, διότι αποτελεί θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας σε βάρος των Δικαστικών Λειτουργών».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου