Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Κόντρα Κώστα Μπακογιάννη - Ράνιας Αντωνοπούλου για τα hot spot


Διαμάχη ξέσπασε την Τετάρτη μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος κατήγγειλε αποκλεισμό της περιφέρειας του από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για τη στελέχωση των δομών υποστήριξης των προσφύγων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

«Ανακοινώθηκαν 2.297 προσλήψεις άνεργων, μέσω του ΟΑΕΔ, για τη στελέχωση των δομών υποστήριξης των προσφύγων που χρηματοδοτούνται με από το ΕΣΠΑ. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τρία κέντρα φιλοξενίας, εκ των οποίων το ένα το διαχειρίζεται μόνη της, έχει αποκλειστεί. Προφανώς κάποιοι δεν εκτιμούν ούτε τη συγκινητική ανταπόκριση των τοπικών μας κοινωνιών, ούτε τις προσπάθειες που όλοι καταβάλλουμε για να στηρίξουμε μια εθνική υπόθεση, πέρα και πάνω από τα κόμματα και τις σκοπιμότητες τους. Κρίμα. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να αγωνιζόμαστε για να παύσει η αδικία».

Στην ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη απάντησε με δελτίο τύπου η κ. Αντωνοπούλου, η οποία επεσήμανε ότι στα τρία κέντρα φιλοξενίας της Στερεάς Ελλάδας θα προσληφθούν σε πρώτη φάση 150, βάσει της καταγραφής των αναγκών από το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, και σε δεύτερη φάση θα προσληφθούν άλλοι 2.500 άνεργοι με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις δομές υποστήριξης των προσφύγων.

«Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός των δομών υποστήριξης των προσφύγων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο κ. Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, παρότι υποστηρίζει ότι το προσφυγικό είναι εθνική υπόθεση πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες, η δήλωση του αποδεικνύει το αντίθετο, ακολουθώντας πιστά την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ, που συνδυάζει το μελόδραμα και την παραπληροφόρηση» πρόσθετε.

Ο περιφερειάρχης ανταπάντησε με νέα ανακοίνωσή του, με την οποία μάλιστα καλούσε την κ. Αντωνοπούλου να παραδειγματιστεί από τον κ. Μουζάλα. 

«Προφανώς μας χρεώνετε στην αντιπολίτευση, γιατί τρέξαμε μόνοι μας να ανοίξουμε δυο ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες, το πρώτο μάλιστα σε μερικές ώρες! Δηλαδή έτσι θέλαμε να ρίξουμε την κυβέρνηση; Το δικό μου, κυρία Αντωνοπούλου, μπορεί να είναι μελόδραμα, το γεγονός ότι ενημερωνόμαστε ΤΩΡΑ ότι θα προσλάβετε 150 άτομα, χωρίς να μας πείτε από πού και πότε και μάλιστα με Δελτίο Τύπου, είναι το μελόδραμα ή το δράμα σας; Γιατί δεν παραδειγματίζεστε από τον συνάδελφο σας κ. Μουζάλα, ο οποίος αναζητά πάντα κοινές λύσεις για ένα κοινό πρόβλημα; Τόσο δύσκολο είναι επιτέλους;» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

«Χθες, ο κ. Μπακογιάννης μιλούσε για αποκλεισμό, σήμερα επαίρεται για την πολιτική του επιρροή στην κυβέρνηση, ισχυριζόμενος ότι, χάρη σε εκείνον, θα στελεχωθούν τα κέντρα φιλοξενίας της Στερεάς Ελλάδας. Αν ο κ. Μπακογιάννης θεωρεί ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στο προσφυγικό άλλαξε εν μια νυκτί, εξαιτίας της παρέμβασής του, αυταπατάται. Το προσφυγικό είναι ζήτημα εθνικής σημασίας και, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να μετατρέπεται σε ανούσια πολιτική αντιπαράθεση» ήταν η νέα απάντηση από την πλευρά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έδωσε τέλος στην κόντρα με μία ανάρτηση του στο Facebook: «Δηλώνω αδυναμία να παρακολουθήσω το ρυθμό με τον οποίο εκδίδει δελτία Τύπου η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου για να κάνει μικροπρεπή σχόλια και χαρακτηρισμούς. Σταματώ εδώ, μην πάρει πίσω και τις 150 προσλήψεις για τα κέντρα φιλοξενίας μας, που με τα πολλά αποφάσισε να κάνει και μας ενημέρωσε γι’ αυτό με δελτίο Τύπου! Καλό απόγευμα κ. Αντωνοπούλου, μη μου αντευχηθείτε με δελτίο Τύπου.»


Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου