Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Προβάδισμα 13,2% καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της ALCO


 

Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι τελειωμένος πολιτικά και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εμπιστεύονται οι πολίτες είναι δεδομένο και πιστοποιημένο σε κάθε δημοσκόπηση.

Την εικόνα αυτή δεν μπορεί με τίποτα να την δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Αλέξη Τσίπρα που όποιος τον ακούει και τον βλέπει γελάει, "το αντίπαλο δέος" του Κυριάκου Μητσοτάκη.



Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%. Αυξημένα βλέπει τα ποσοστά του το ΚΙΝΑΛ, που συγκεντρώνει 6,8% και ακολουθούν το ΚΚΕ στο 5,2% και η Ελληνική Λύση στο 4% και το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται εκτός Βουλής με 2,9%.



Και σε αυτή την δημοσκόπηση το 41% εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό έναντι 23% που επιλέγουν τον Αλέξη Τσίπρα που είναι τρίτος και παλεύει με τον κανένα που έχει 32%.



4 στους 10 πολίτες (ποσοστό 38%) εκτιμά ότι με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη θα έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία. Αντιθέτως, το 21% επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.



Το 67% των ερωτηθέντων εκφράζει την ικανοποίησή του με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών, έναντι μόλις 25% που απαντά «όχι».

Για το θέμα της συνεπιμέλειας, το 49% πιστεύει ότι σε περίπτωση διαζυγίου πρέπει να υπάρχει συνεπιμέλεια εξίσου και από τους δύο γονείς.



Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52%) συμφωνεί με την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια, έναντι 27% που διαφωνεί.

Το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε αντίθεση με το 40% που απαντά πως είναι.

Για την εγκληματικότητα, δύο στους τρεις δηλώνουν ότι αισθάνονται λίγο (34%) ή καθόλου (33%) ασφαλείς, σε σχέση με έναν στους τέσσερις (24%) που απαντούν «αρκετά» και 7% που απαντούν «πολύ» και αυτό είναι καμπανάκι για την κυβέρνηση.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αρνητική εικόνα από την πλειοψηφία των πολιτών για το εργασιακό νομοσχέδιο, με το 54% να θεωρεί δυσμενείς τις ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους, ενώ μόνο το 25% τις υποδέχεται ως ευνοϊκές.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου