Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Σύσταση ΗΠΑ προς πολίτες: Μην ταξιδέψετε στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες


 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέστησαν σήμερα στους πολίτες τους να μην ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, τη χώρα υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος το καλοκαίρι, λόγω των κινδύνων που συνδέονται με την πανδημία Covid-19.

«Λόγω της Covid-19, μην ταξιδέψετε στην Ιαπωνία», γράφει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο έχει αυξήσει στο μέγιστο επίπεδο την προειδοποίησή του προς τους ταξιδιώτες. Εδώ και εβδομάδες, το υπουργείο επικαιροποιεί τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις του για να τις εναρμονίσει με αυτές των αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC), προκειμένου να ληφθούν καλύτερα υπόψη οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Ως αποτέλεσμα, περισσότερες χώρες κατατάσσονται πλέον στο επίπεδο 4, δηλαδή «μην πηγαίνετε εκεί». Όσον αφορά την Ιαπωνία, μόλις δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, αυτή η προειδοποίηση έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ειδικά επειδή η παγκόσμια αθλητική διοργάνωση συνεχίζει να συζητείται στο αρχιπέλαγος, μέρος του οποίου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απέναντι σε ένα τέταρτο κύμα Covid-19.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν λέει επί του παρόντος εάν αυτή η απόφαση μπορεί να επηρεάσει την προετοιμασία των Αγώνων και τη συμμετοχή των αμερικανικών αντιπροσωπειών.

Η Ουάσιγνκτον επικαλείται την παρουσία της Covid-19 «σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ιαπωνία», καθώς και τους περιορισμούς που «επηρεάζουν την είσοδο Αμερικανών πολιτών» στη χώρα.

Ο ιστότοπος της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιαπωνία διευκρινίζει ότι οι δυνατότητες εισόδου στην Ιαπωνία για έναν Αμερικανό είναι επί του παρόντος «πολύ περιορισμένες».

«Δεν επιτρέπονται τα ταξίδια για τουρισμό ή για τους περισσότερους άλλους λόγους βραχυπρόθεσμα και δεν υπάρχει ένδειξη ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα. Τα ταξίδια χωρίς βίζα αναστέλλονται», έγραψε η πρεσβεία.

«Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δεν κάνει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ταξιδιωτών στις απαιτήσεις της για την είσοδο στο έδαφός της που σχετίζονται με την Covid» και «η καραντίνα ισχύει ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού», προσθέτει.

Σχετικά ανεπηρέαστη από την πανδημία σε σχέση με άλλες χώρες που παρέλυσαν από την Covid-19, με περίπου 12.000 καταγεγραμμένους θανάτους από τις αρχές του 2020, η Ιαπωνία ωστόσο αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 που ασκούν πίεση στο ιατρικό της σύστημα.

Ο λαός αντιτίθεται έντονα στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά οι διοργανωτές επαναλαμβάνουν ότι τα πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του ιού και η απαγόρευση θεατών που προέρχονται από το εξωτερικό θα επιτρέψουν την οργάνωσή τους «με κάθε ασφάλεια».


Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου