Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Δεν υπάρχει κενό ασφαλείας στο gov.gr.


 

Ο ισχυρισμός πως υπάρχει «κενό ασφαλείας» στην ψηφιακή υπηρεσία Υπεύθυνης Δήλωσης είναι ανυπόστατος.

Στην ψηφιακή υπηρεσία της Υπεύθυνης Δήλωσης, με τη δημιουργία κάθε νέου εγγράφου γεννιέται και ένας μοναδικός κωδικός για το συγκεκριμένο έγγραφο, με τον οποίο εκείνος στον οποίο απευθύνεται το έγγραφο μπορεί να το αναζητήσει.

O μοναδικός κωδικός, όπως και τα άλλα προσωπικά στοιχεία της δήλωσης, είναι γνωστά μόνο στον ιδιοκτήτη-αποστολέα της δήλωσης και στον παραλήπτη, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη διασφάλισής τους, ακριβώς όπως συμβαίνει και στην έντυπη δήλωση.

Στην πράξη, η νέα ψηφιακή υπηρεσία της υπεύθυνης δήλωσης συνιστά όχι απλά διευκόλυνση του πολίτη, αλλά και αναβάθμιση της αξιοπιστίας των δημοσίων εγγράφων, αφού ανά πάσα στιγμή η γνησιότητα του ψηφιακού εγγράφου είναι επαληθεύσιμη από τον παραλήπτη του.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αλλά και με όλες τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες, τηρώντας πάντα όλα τα κατάλληλα τεχνικά μέτρα ασφαλείας και έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό τόσο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών όσο και την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Η ψηφιακή μετάβαση της χώρας είναι μια κατάκτηση όλων των Ελλήνων. Και επειδή αφορά στον πυρήνα των προοπτικών της χώρας, δεν επιβραδύνεται, δεν υπονομεύεται, δεν σταματά. Είναι ευθύνη όλων μας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου