Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Οι Ρομά γίνονται ανεξέλεγκτοι και επικίνδυνοι για την ασφάλεια όλων μας - Δημοτικοί σύμβουλοι κότεψαν

 


Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν  μετά από καταγγελία πολίτη, διενεργήθηκε αστυνομικός έλεγχος κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 24 Μαΐου, σε ομάδα Ρομά που είχε κατασκηνώσει αυθαίρετα και παράνομα σε πάρκινγκ σε γνωστή περιοχή της Παροικίας.

Μετά τον έλεγχο, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων στο Αστυνομικό Τμήμα. 

Μετά τις προσαγωγές, Ρομά με θράσος, συγκεντρώθηκαν απειλητικά χωρίς να υπολογίζουν κανένα έξω από το Α.Τ. του νησιού και υπήρξαν έντονες από πλευράς τους διαμαρτυρίες, διαπληκτισμοί και δημιουργήθηκε ένταση.

Οι επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών Ρομά φώναζαν και έβριζαν τους αστυνομικούς , ενώ δεν δίστασαν να χειροδικήσουν σε βάρος των αστυνομικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύει το nantiareport.gr. και δημοσίευσε, πολίτης κατέγραψε την επίθεση των κακοποιών Ρομά στο αστυνομικό τμήμα.

Οι κακοποιοί Ρομά εισέβαλλαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Πάρου, επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς, και τους ξυλοκόπησαν.

Το χειρότερο ήταν η συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων του νησιού που όπως ακούγεται δεν ασχολήθηκαν με την εγκληματικότητα των Ρομά, ακόμα και όταν ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος με σοβαρότητα και αγακάκτηση, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν σε εξέλιξη για την εισβολή των αθιγγάνων στο Αστυνομικό Τμήμα και την επίθεση σε βάρος των Αστυνομικών, μετά την άφιξή τους στο νησί.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να διακοπεί η συνεδρίαση, και να μεταβούν όλοι μαζί επιτόπου για να συμπαρασταθούν στους αστυνομικούς που δέχτηκαν επίθεση κακοποιών Ρομά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αρνήθηκαν να πάνε, ενώ δήλωσαν «πολίτες και όχι όργανα της τάξης», και ζήτησαν από το Δήμαρχο να απευθυνθεί στο Λιμενικό Τμήμα του νησιού για την αποκατάσταση της τάξης.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου