Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Μπακογιάννη για Συμφωνία των Πρεσπών: Το ρολόι δεν γυρίζει πίσω



«Η ΕΕ ως τριτεγγυητής της Συμφωνίας των Πρεσπών αποδεικνύεται μη φερέγγυα. Αυτό δεν έχει πολλές εξηγήσεις. Εμείς τώρα βρεθήκαμε να διαχειριστούμε τα δύσκολα του αποτελέσματος μιας Συμφωνίας η οποία είχε δομικές αδυναμίες, έχοντας χάσει το βασικό διπλωματικό όπλο της Ελλάδας, που ήταν το Βουκουρέστι, το οποίο πρακτικώς σημαίνει ότι οι Σκοπιανοί θα μπουν στο ΝΑΤΟ και άρα εμείς, διπλωματικό όπλο άλλο δεν έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή, παρά μόνο το διπλωματικό όπλο το οποίο θα έχουμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης προς ένταξη και της διαπραγμάτευσης προς ένταξη», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στην βουλή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατήσει σε αυτή την ιστορία, διότι αν δεν πρωτοστατήσουμε και δεν συνταχθούμε δυναμικά με όλους αυτούς που θέλουν να ξαναέρθει προς συζήτηση το θέμα πάρα πολύ γρήγορα, θα καταλήξουμε έχοντας μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια μας».

Και τόνισε πως «επειδή διάφοροι πανηγυρίζουν και ακούω διάφορα, από διάφορα media ότι “ιδού η ευκαιρία μας να ακυρώσουμε τη Συνθήκη των Πρεσπών”. Με πάρα πολύ μεγάλη χαρά θα γύριζα το ρολόι πίσω. Αλλά το ρολόι δεν γυρίζει πίσω. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ξεκινάει από κει που βρίσκεται σήμερα και όχι από εκεί που βρισκόταν όταν παρέδωσε η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα από εδώ που βρίσκεται σήμερα το θέμα, το “ιδού, η διάλυση της Συμφωνίας” σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα χειρότερα δυνατά. Και θέλω να το έχω πει αυτό κύριε Πρόεδρε, και να με ακούει ο ελληνικός λαός, διότι ο λαϊκισμός στην εξωτερική πολιτική είναι εύκολη ιστορία, όταν γίνεται όμως κατά τρόπο ανεύθυνο, ενέχει και κινδύνους, δεν είναι μόνο μια λαϊκίστικη προσέγγιση».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου