Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι διασωθέντες



Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα το επιβατικό πλοίο «Europa Cruise», το οποίο μετέφερε 15 από τους διασωθέντες επιβάτες του «Norman Atlantic».
Στο λιμάνι της Πάτρας βρίσκονταν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και γιατροί, προκειμένου να προσφέρουν στους 15 διασωθέντες όποια βοήθεια χρειάζονταν, ενώ είχε εξασφαλισθεί μέριμνα για την μεταφορά τους και την φιλοξενία τους.

Επίσης στο λιμάνι βρίσκονταν και συγγενικά πρόσωπα διασωθέντων, που περίμεναν με αγωνία να συναντήσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ  στις 21.45 το βράδυ της Δευτέρας προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας διασωθέντες του Norman Atlantic. Πρόκειται για 43 άτομα, 40 Έλληνες και 3 αλλοδαπούς.

Στην Ηγουμενίτσα έφτασαν στις 19:30,  69 διασωθέντες από την τραγωδία με το Norman Atlantic που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, ενώ δεκάδες αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις Αρχές, που είναι σε επιφυλακή, τέσσερις από τους 69 διασωθέντες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και σε άσχημη ψυχολογική θέση, καθώς δε μπορούν να ξεπεράσουν τα όσα έζησαν τις τελευταίες ώρες. Για το λόγο αυτό στο σημείο βρίσκονται ψυχολόγοι, ώστε να τους παραχθεί η απαραίτητη ψυχολογική στήριξη. Από τους πρώτους που αποβιβάστηκαν από το πλοίο είναι μία έγκυος γυναίκα, αλλά κι ένας άντρας που φέρει εγκαύματα και οι γιατροί κρίνουν ότι τις επόμενες μέρες θα μπει στο χειρουργείο, καθώς τα τραύματά του έμειναν χωρίς θεραπεία πολλές ώρες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου