Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Πίσω στη ΝΔ, Ιατρίδη, Γιοβανόπουλος, Κασαπίδης, και Νταβρής



Στην Νέα Δημοκρατία επέστρεψαν την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου και εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές. Πρόκειται για τους Γιώργο Κασαπίδη, Κώστα Γιοβανόπουλο, Γιώργο Νταβρή και Μίκα Ιατρίδη. Αντίθετα, μετά από επικοινωνία του με τον γραμματέα του κόμματος,  Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επί αρχηγίας Κ. Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος απάντησε ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος. Θυμίζουμε ότι ο κ. Αντώναρος ήταν υποψήφιος στη Β' Αθηνών στις εκλογές του 2012 αλλά δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί.

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γιοβανόπουλος δήλωσε: «Ανταποκρίθηκα στην ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων που απαιτείται προς έναν δίκαιο και φιλελεύθερο κόσμο. Η συνεργασία μου με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είναι μια πράξη ευθύνης και σύνεσης. Η Ελλάδα μόνο ενωμένη μπορεί να διεκδικήσει την αναπτυξιακή της πορεία και να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή της προοπτική».

Λίγο νωρίτερα, ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα της Μίκας Ιατρίδη στο Νομό Δωδεκανήσων με την ΝΔ. Η βουλευτής συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την καλωσόρισε στη ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ιατρίδη εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ το 2009, ωστόσο για τη στάση της να μην ψηφίσει και το δεύτερο μνημόνιο, είχε διαγραφεί από το κόμμα το 2012. Στις Εκλογές του Μαΐου 2012, η 37χρονη πολιτικός από τη Ρόδο, εκλέχτηκε για δεύτερη φορά με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τον Ιούνιο του 2014, η κ. Ιατρίδη παραιτήθηκε από τους ΑΝΕΛ, ενώ ψήφισε υπέρ του Σταύρου Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

"Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τη βουλευτή Δωδεκανήσων κα Μίκα Ιατρίδη και την καλωσόρισε στη μεγάλη Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι βέβαιο ότι με την υποψηφιότητά της στο Νομό Δωδεκανήσων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα δυναμώσει τον αγώνα της Παράταξης, για μια δυνατή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. "

Νέα εκπρόσωπος Τύπου  της ΝΔ η Μαρία Σπυράκη
Η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη αναλαμβάνει νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες. Η σχετική ανακοίνωση είναι πιθανό να γίνει και εντός της ημέρας. Η Μαρία Σπυράκη, που θα ασκεί τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου παράλληλα με αυτά της ευρωβουλευτού, θα αντικαταστήσει την 'Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ανακοίνωση για δηλώσεις της Θ. Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κας Θ. Φωτίου για δημοψήφισμα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου αποκάλυψε, σήμερα (ΣΚΑΪ TV) ότι σε περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές και δεν πείσουν την Ευρώπη και τους εταίρους για το δήθεν πρόγραμμά τους, θα κάνουν αμέσως δημοψήφισμα. Προφανώς, το ερώτημα που πρόκειται να θέσουν θα είναι “μέσα ή έξω από την Ευρώπη”, “μέσα ή έξω από το Ευρώ”.
Αλλά ας το πουν ευθέως.
Σήμερα, πριν από τις εκλογές.
Για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ».


Πηγή : express.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου