Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ο Λοβέρδος καταγγέλλει προπηλακισμό από συνδικαλιστή



Τον προπηλακισμό του διευθυντή του γραφείου του υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτό καταγγέλλει ο Ανδρέας Λοβέρδος με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

“Ο κ. Μιχάλης Κουρουτός «επισκέφτηκε» το γραφείο του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Δημητρη Κωνσταντοπουλου και προπηλάκισε, παρουσία του βουλευτή, τον διευθυντή του κ.Π.Βεντήρη, λόγω της διαφωνίας του με ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέμα σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας. Δεν είναι η πρώτη αλλά η πολλοστή φορά που ο εν λόγω «συνδικαλιστής» ασχημονεί σε βάρος στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη ενέργειά του, τον διαχωρίζουμε από το σώμα των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης και δηλώνουμε κατηγορηματικά πως, αν δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη, τότε θα διακόψουμε κάθε συζήτηση και επαφή με τον εν λόγω «κύριο»”.

Η απάντηση συνδικαλιστών της ΟΙΕΛΕ στον Λοβέρδο

Απάντηση, μέσω ανακοίνωσης, έδωσε το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, σχετικά με τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος κατήγγειλε τον προπηλακισμό του διευθυντή του γραφείου του υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλη Κουρουτό.

«Πώς είναι δυνατόν να μιλά ο κ. Λοβέρδος με τόση οξύτητα και βεβαιότητα για ένα γεγονός στο οποίο δεν ήταν παρών», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, την οποία υπογράφει ο Χρήστος Σαρρής, Μέλος του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ και προσθέτει: «Εγώ που ήμουν παρών, τον καλώ να ζητήσει συγγνώμη, διότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα».

«Θα μιλήσει ο κ. Λοβέρδος για την ταμπακιέρα, αν δηλαδή συμφωνεί, ή διαφωνεί με το περιεχόμενο της ρύθμισης και αν συμφωνεί με τη συνέχιση της άγριας ασυδοσίας και αυθαιρεσίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον μια ουσιαστική τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου, όχι για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει, αλλά για ζητήματα με τα οποία έχει ασχοληθεί επισταμένως, ως πρώην Υπουργός Παιδείας. Κάποια στιγμή θα πρέπει τα δημόσια πρόσωπα να τίθενται προ των ευθυνών τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το Μέλος του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ, Χρήστος Σαρρής, σχετικά με τη δήλωση του κ.Λοβέρδου αναφέρει:

«Με έκπληξη αναγνώσαμε σήμερα ανακοίνωση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Λοβέρδου σχετικά με τη συνάντηση στο γραφείο του Τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντόπουλου παρουσία του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου της κ. Γεννηματά κ. Βεντήρη.

Ο κ. Λοβέρδος ομιλεί για δήθεν προπηλακισμό του κ. Βεντήρη από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ. Αναρωτιέμαι:

Πώς είναι δυνατόν να μιλά ο κ. Λοβέρδος με τόση οξύτητα και βεβαιότητα για ένα γεγονός στο οποίο δεν ήταν παρών. Τον ενημερώνω ότι η συνάντηση δεν ήταν προσωπική του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, αλλά με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας το οποίο εμείς εκπροσωπούσαμε. Εγώ που ήμουν παρών, τον καλώ να ζητήσει συγγνώμη, διότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Με αυτά που ακούστηκαν και αποκαλύφθηκαν σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι φανερό ότι αυτοί που προπηλακίστηκαν και «βιάστηκαν» από τη συμπεριφορά των στελεχών του Κινήματος είναι το δημόσιο συμφέρον και τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα των εκπαιδευτικών που θυσιάζονται στο βωμό άθλιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Θα μιλήσει ο κ. Λοβέρδος για την ταμπακέρα, αν δηλαδή συμφωνεί, ή διαφωνεί με το περιεχόμενο της ρύθμισης και αν συμφωνεί με τη συνέχιση της άγριας ασυδοσίας και αυθαιρεσίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον μια ουσιαστική τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου, όχι για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει, αλλά για ζητήματα με τα οποία έχει ασχοληθεί επισταμένως, ως πρώην Υπουργός Παιδείας. Κάποια στιγμή θα πρέπει τα δημόσια πρόσωπα να τίθενται προ των ευθυνών τους.

Χρήστος Σαρρής
Μέλος του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ».


Πηγή : real.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου