Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Απειλούν sites και blogs αλληλέγγυοι επειδή αναφέρθηκαν στην είδηση ότι Σύριοι κακοποίησαν βρέφος



Κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους απειλούν όσα site και blogs αναφέρθηκαν στην είδηση ότι Σύριοι κακοποίησαν βρέφος.

Οι δηλώσεις του Ιατροδικαστή κ. Μπουζάνη για βιασμό παράφυση του βρέφους και οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την υπόθεση δεν άρεσαν σε κάποιους που θίχτηκαν Σύριοι πρόσφυγες.

Ο κ. Μπουζιάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε χαρακτηριστικά ότι πρώτη φορά είδε «τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία».

Έκανε και πάλι λόγο για «παρά φύσιν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης», ενώ βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στην αιτία θανάτου του άτυχου βρέφους.

 Ο εισαγγελέας ανηλίκων, που προΐσταται της έρευνας, πήρε -νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας- στα χέρια του όλα τα στοιχεία. Συνέχισε, όμως, να ζητά από τις αστυνομικές Αρχές και νέες καταθέσεις.

Διαπίστωσε ότι η μητέρα του μωρού είχε πει από την πρώτη στιγμή ότι, λόγω της σοβαρής ασθένειας από την οποία έπασχε το παιδί, ακολουθούσε μία συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή με τη μορφή υπόθετου, όπως ακριβώς της είχαν πει οι γιατροί.

Ο ιατροδικαστής, που έκανε τη νεκροτομή, υποστήριξε ότι η αιτία θανάτου είναι άγνωστη και ότι το 11 μηνών παιδάκι έφερε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Τελικά «Μικρές στικτικές εκδορές του πρωκτού και είσοδος αμβλέος οργάνου. Δεν υπήρχαν σωματικές κακώσεις...» σύμφωνα με το συμπέρασμα των ιατροδικαστών  και οι γονείς του άτυχου βρέφους επιστρέφουν σπίτι τους.

Νωρίτερα, κατάθεση στην Ασφάλεια είχε δώσει ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος ανέφερε ότι το βρέφος έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή. Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είχε αναφέρει ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Πάντως ένας εκ των τριών ιατροδικαστών είχε δηλώσει ότι στο σώμα του βρέφους βρέθηκαν κακώσεις που παρέπεμπαν σε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση.

Όσο αφορά τις απειλές τον λόγο έχει το ηλεκτρονικό έγκλημα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου