Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ψηφιακά και γρήγορα οι Ιατρικές βεβαιώσεις

 


Ψηφιακά, απλά, γρήγορα και με ασφάλεια, γίνεται πλέον η έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων.  Τη νέα υπηρεσία της ΗΔΙΚΑ που παρέχει πλέον ψηφιακά, απλά, γρήγορα και με ασφάλεια, την έκδοση των ιατρικών βεβαιώσεων, παρουσίασαν ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ.

Οι ιατρικές βεβαιώσεις αποτελούν την επίσημη πιστοποίηση από τον ιατρό ότι ένας πολίτης μπορεί να συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες με ασφάλεια για τον ίδιο και τους συνανθρώπους του. Επιπλέον, προβλέπεται η δυνατότητα η βεβαίωση να εκδίδεται για οποιαδήποτε άλλη νόμιμη χρήση.

Η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά από τον ιατρό κάθε πολίτη.

Ο έλεγχος γνησιότητας των ιατρικών βεβαιώσεων από τους φορείς στους οποίους απευθύνεται γίνεται μέσω του myhealth.gov.gr/verify.

Οι ιατρικές βεβαιώσεις εκδίδονται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την οποία έχουμε επεκτείνει υλοποιώντας την άυλη συνταγογράφηση. Οι βεβαιώσεις εμφανίζονται στην εφαρμογή myhealth που αποτελεί πρόπλασμα για τον ψηφιακό ιατρικό φάκελο, ένα οικοδόμημα που θα δούμε να υλοποιείται μέσα στους επόμενους μήνες




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου