Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ερασιτεχνικά σωματεία: Απάντηση του υφυπουργείου Αθλητισμού σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

 


Στην αντεπίθεση πέρασε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, απαντώντας στις ανακοινώσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του ΚΙΝ.ΑΛ. αναφορικά με τη χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων από τη φορολόγηση τυχερών παιχνιδιών. Απαντώντας στις αιτιάσεις περί καθυστέρησης στην καταβολή των χρημάτων, πηγές του Υφυπουργείου κάνουν λόγο για «περίσσιο θράσος» της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που τόλμησε να θεσπίσει τη χρηματοδότηση του αθλητισμού μέσω τυχερών παιχνιδιών. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού επαναλαμβάνει παράλληλα ότι οι προκαταβολές προς τα ερασιτεχνικά σωματεία θα δοθούν μέσα στο φθινόπωρο, παρότι οι κανονικές καταβολές προβλέπεται δια νόμου να αρχίσουν από το νέο έτος.

Αναλυτικά η θέση του Υφυπουργείου Αθλητισμού: «Θέλει περίσσιο θράσος να εκδίδουν ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, κουνώντας μας το δάκτυλο για άμεση χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών του στοιχήματος.

Και μνήμη χρυσόψαρου να έχουν, θα θυμούνται ότι το δίκαιο αίτημα χρόνων και χρόνων για χρηματοδότηση του αθλητισμού, ανταποδοτικά, μέσω των τυχερών παιγνίων, το θέσπισε αυτή η Κυβέρνηση, καθώς οι δικές τους δεν τόλμησαν.

Και μνήμη χρυσόψαρου να έχουν, θα θυμούνται ότι την καταβολή προκαταβολής στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τούτο το φθινόπωρο, πριν από τις κανονικές καταβολές που προβλέπονται από τις αρχές του επόμενου έτους, την προανήγγειλε στην αθλητική οικογένεια της χώρας μας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον περασμένο Μάρτιο. Και την επανέλαβε χτες, με επίσημη ανακοίνωση.

Για να έρθουν κατόπιν (εορτής) ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να μας υποδείξουν όσα ήδη έχουμε ανακοινώσει! Κλαυσίγελος…».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου