Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Επιστρέφει ο μεσαίωνας στο Αφγανιστάν αρχίζουν εκτελέσεις και ακρωτηριασμοί


 

Αυτός στην φωτογραφία που φαίνεται ότι πρόκειται για ισλαμιστή ανώμαλο και είναι, ονομάζεται Μουλά Νουρουντίν Τουράμπι και διαμηνύει την εφαρμογή των νόμων του Κορανίου στο Αφγανιστάν.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο εκ των συνιδρυτών των Ταλιμπάν και νυν υπουργός φυλακών, Μουλά Νουρουντίν Τουράμπι, δήλωσε κινικά ότι θα επαναληφθούν στο μέλλον οι εκτελέσεις και οι ακρωτηριασμοί χεριών, αν και ίσως όχι δημόσια, όπως στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του Αφγανιστάν από το κίνημα, μεταξύ 1996 και 2000, αλλά σε ελεγχόμενους χώρους.

Ο Τουράμπι απέρριψε τις επικρίσεις για τις εκτελέσεις εκείνης της περιόδου, οι οποίες συχνά γίνονταν δημόσια σε ένα στάδιο, και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας του. «Ολοι μας επέκριναν για τις τιμωρίες στο στάδιο, αλλά εμείς ποτέ δεν είπαμε τίποτα για τους δικούς τους νόμους και ποινές. Κανείς δεν θα μας πει ποιοι πρέπει να είναι οι νόμοι μας. Θα ακολουθήσουμε το Ισλάμ και θα θέσουμε τους νόμους μας με βάση το Κοράνι».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου