Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού σε νέους στην Ευρώπη



Μιλώντας στο ραδιόφωνο BBC 4, ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, «έδειξε» τους νέους για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τελευταία σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά σε άτομα νεότερης ηλικίας.


«Λαμβάνουμε αναφορές από διάφορες υγειονομικές αρχές για μεγαλύτερη αναλογία των νέων κρουσμάτων μεταξύ των μικρότερων σε ηλικία ανθρώπων» είπε ο δρ. Κλούγκε.
«Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών βιώνει τοπικά ξεσπάσματα και αύξηση κρουσμάτων. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι αυτό αποτελεί συνέπειας της αλλαγής της ανθρώπινης συμπεριφοράς», είπε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι είναι σημαντικό οι υγειονομικές αρχές να κινητοποιήσουν καλύτερα τα νέα μέλη της κοινωνίας.
«Ως πατέρας δύο κοριτσιών καταλαβαίνω πως οι νέοι δεν θέλουν να χάσουν το καλοκαίρι» είπε, αλλά πρόσθεσε: «Έχουν ευθύνη απέναντι στους εαυτούς τους, τους γονείς τους, τους παππούδες και τις κοινότητες τους και ξέρουμε τώρα πώς να υιοθετήσουμε καλές υγιεινές συμπεριφορές. Οπότε ας εκμεταλλευτούμε αυτή τη γνώση».


Έξαρση των κρουσμάτων σε νέους σε πολλές χώρες της Ευρώπης


Μεταξύ των χωρών που τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων στον νεότερο πληθυσμό είναι η Ολλανδία και η Γαλλία.
Στη Βρετάνη της Γαλλίας οι Αρχές αποδίδουν τα τοπικά ξεσπάσματα του ιού σε άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών, κατηγορώντας τους ότι δεν τηρούσαν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης. «Οι νέοι άνθρωποι διασπείρουν τον ιό» δήλωσε στο France3 η επικεφαλής της τοπικής υγειονομικής αρχής Αν Μπριακ Μπιλί.
Αλλά και στην ισπανική πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη, όπου οι Αρχές προσπαθούν να βάλουν φρένο στις νέες μολύνσεις, η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης,, η Ιζαμπέλ Ντιάζ Αγιούσο, προειδοποίησε χθες, Τρίτη, για «τη συμπεριφορά των νέων ανθρώπων», λέγοντας: «Θέτουν σε κίνδυνο τους διπλανούς τους αλλά επίσης το ακαδημαϊκό και εργασιακό τους μέλλον».

Ο ΠΟΥ παρουσίασε παραδείγματα και από τις εξής τρεις χώρες:


Στη Σουηδία υπήρξε απότομη αύξηση των κρουσμάτων σε όσους ήταν κάτω από 49 ετών στα μέσα Ιουνίου. Από τότε αυτά τα περιστατικά έχουν μειωθεί, αλλά αυτήν την περίοδο το ηλικιακό γκρουπ 20-29 έχει πιο πολλά κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ηλικιακό γκρουπ.
Στην Ιρλανδία, έως τις 28 Ιουλίου, πάνω από το 60% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού αφορούν στους κάτω από 45 ετών.
Στο Ισραήλ, εστίες μετάδοσης έχουν εντοπιστεί σε σχολεία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα 2/5 των κρουσμάτων αφορούν τα ηλικιακά γκρουπ 10-19 και 20-29.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου