Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Το φιάσκο Κασσελάκη φέρνει τον εισαγγελέα στην πόρτα όλης της οικογένειας

 


Επικίνδυνος απατεώνας; Βλάκας με άγνοια κινδύνου; Η και τα δύο; Όπως και να έχει το χθεσινό φιάσκο μόνο μπλεξίματα θα φέρει για τον ίδιο, το κόμμα του και την οικογένεια του, γιατί θα χρειαστεί να ψαχτούν πολλά.

Η φαιδρή και χυδαία προσπάθεια του Στέφανου κασσελάκη να παραπλανήσει και να υποτιμήσει τους Έλληνες πολίτες, τα κόμματα, την δικαιοσύνη, την κοινή γνώμη γενικότερα, παρουσιάζοντας σε video wall από τη Θεσσαλονίκη ένα excel μίας σελίδας αντί για «πόθεν έσχες», γυρνάει μπούμερναγκ στον ίδιο και επιτέλους κάποιον να τον ψάξει να μάθουμε εάν είναι απατεώνας, η απλά βλάκας!!!!

Ο Κασσελάκης «παρουσίασε», αντί να καταθέσει όπως έχει υποχρέωση, ένα «χαρτί» περιουσιακής κατάστασης, όπου οι «γκρίζες ζώνες» και τα αναπάντητα ερωτήματα είναι περισσότερα από τα στοιχεία, αντί να τυπώσει το ελεύθερο έγγραφο πόθεν έσχες 11 σελίδων να το συμπληρώσει και να το παρουσιάσει.

Ήρθε λοιπόν εχθές το βράδυ μπροστά σε 100 ανθρώπους ένα excel με καταθέσεις, ακίνητα, δάνεια, χρέη κ.λπ. και ημερομηνία 31.12.2023, χωρίς να εμφανίζει τίποτε για τα προηγούμενα έτη, αλλά κυρίως χωρίς να απαντά στο μείζον ερώτημα της προέλευσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας και νομίζει ότι μας έχει κοροιδέψει.

Εμφανίζει εισοδήματα 1,9 εκατ. ευρώ για το 2023, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν αφορούν όλο το 2023 ή το διάστημα από τον Σεπτέμβριο που εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μετά, δάνεια 1,9 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογίζεται το σπίτι στο Κολωνάκι, καταθέσεις 22.000 ευρώ, επενδύσεις, μετοχές 3,8 εκατ. ευρώ, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο.

Επί της ουσίας, η μία σελίδα excel δημιουργεί στον απατεώνα ινφλουένσερ περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει, γιατί την δικαιοσύνη και την εφορία δεν μπορείς να τους κοροιδέψεις. 

Ένα παράδειγμα εξαπάτησης είναι όταν ο επικίνδυνος ινφλουένσερ είπε ότι μόλις έμαθε την υποχρέωση που είχε πούλησε την εταιρία που είχε στο εξωτερικό τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά στη σελίδα που παρουσίασε για «πόθεν έσχες» δεν αναφέρει ποια εταιρία ήταν αυτή. Δεν υπάρχουν πουθενά πωλήσεις ή μεταβιβάσεις και κυρίως δεν υπάρχει κανένα αντίτιμο, όπως ο ίδιος είχε πει, και αναρωτιόμαστε που πήγαν τα λεφτά; Υπήρχαν λεφτά; Η απλά είναι απάτη;

Ο τρόπος απόκτησης κινητών και ακινήτων, είτε πρόκειται για αγορές είτε για δωρεές από τους γονείς του για να καλυφθούν άλλες τρύπες και περιουσιακά στοιχεία, δεν υπάρχει πουθενά, ενώ όπως δεν παρουσίασε το «πόθεν έσχες» το δικό του, δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι παρουσίασε και το «πόθεν έσχες» του συζύγου του, Τάιλερ, και φυσικά πρέπει να ξέρουμε και την πορεία της οικογένειας του γενικότερα.

Τον Κασσελάκη τον έφαγε η βιασύνη του, και εκεί που νόμιζε ότι μπορεί να εξαπατήσει και να παραπλανήσει εύκολα, τα πράγματα έδειξαν ότι τα έκανε χειρότερα και τα μπλεξίματα μόλις ξεκινήσει, όπως και οι ποινικές του ευθύνες που κανένας δεν ξέρει τι έκταση θα έχουν.

Σίγουρα γνωρίζει ο Κασσελάκης ότι κάθε παράλειψη, παράβλεψη ή αποφυγή επισείει αυστηρές κυρώσεις από το νόμο, όπως πρέπει να γνωρίζει ότι η παράθεση φορολογικών στοιχείων δεν είναι «πόθεν έσχες» και δεν πρέπει να εξαπατά τον κόσμο και ειδικά την δικαιοσύνη.

Δε γνωρίζει ότι είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για την εταιρία που διέθετε στο εξωτερικό; Εάν το ξέχασε τον ενημερώνουμε ότι πλέον η δικαιοσύνη έχει και ένα κωλόχαρτο για να τον περιλάβει γενικότερα.

Μετά την ομιλία του κ. Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, απευθυνθήκαμε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα ίδια ερωτήματα. Αν και εκείνοι θεωρούν ότι ένα μονοσέλιδο εxcel είναι δήλωση «πόθεν έσχες» όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Κασσελάκης ή αν τέλος πάντως θεωρούν ότι με αυτήν την «παρουσίαση» απάντησε στα πολιτικά ερωτήματα στα οποία τον βαραίνουν.

«Δεν ασχοληθήκαμε. Δεν απευθύνεται σε εμάς. Μόνος του τα προετοίμασε, μαζί με τους δικούς του…», είπαν τα στελέχη καρφώνοντας τον απατεωνίσκο όπως τον αποκάλεσε ο Κουτσούμπας.

Αναμένουμε τις εξελίξεις οι οποίες θα είναι ραγδαίες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου