Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Νέα κατάθεση Κοντονή για το σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ με τη αλλαγή των ποινικών νόμων

 


«Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας», ανέφερε ο κ. Κοντονής εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου.

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, στον εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα σχετικά με τις δηλώσεις του πως υπήρχαν διευθετήσεις σε εκκρεμείς δίκες όταν ψηφίστηκαν εσπευσμένα οι ποινικοί κώδικες παραμονές των εκλογών του 2019 από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο κ. Κοντονής δήλωσε: «Εδωσα σήμερα διευκρινίσεις που μου ζητήθηκαν από την εισαγγελική αρχή σχετικά με το ζήτημα της ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα και θέλω να σας αναφέρω, ότι όσα είχα πει την προηγούμενη φορά στην κατάθεσή μου, ισχύουν απολύτως. Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας και θέλω να επαναλάβω και αυτό: Ορισμένοι οι οποίοι οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή την διαδικασία να μην κρύβονται πίσω από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γιατί όσο προσπαθούν να κρύβονται, τόσο αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους.

Δημοσιογράφος: Αναφερθήκατε σε συγκεκριμένα περιστατικά;

Στ. Κοντονής: Αναφέρθηκα σε όσα μου ζήτησε να διευκρινίσω ο κ. Εισαγγελέας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου