Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Η Eurobank καταρρίπτει τα fake news του DOCUMENTO για Παπαθανάση

 


Με μια επίσημη ανακοίνωσή της η Eurobank βάζει τέλος στην επιχείρηση ΣΥΡΙΖΑ - DOCUMENTO που έχει στηθεί σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

Στόχος των φαιδρών του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε ο Νίκος Παπαθανάσης για να στήσουν ένα αφήγημα, ότι η κυβέρνηση αφήνει τους πολίτες ανοχύρωτους την ώρα που στελέχη της τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης, και έφτασαν στο σημείο να θίξουν την τιμή και την υπόληψη του υπουργού για να το πετύχουν.

φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που ΣΥΡΙΖΑ και ΜΜΕ που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, δολοφονούν χαρακτήρες για να κάνουν αντιπολίτευση με fake news.

Η Eurobank με την ανακοίνωσή της αποδομεί τα ποινικός κολάσιμα fake news της εφημερίδας Documento και ξεκαθαρίζει ότι έχει ανακτήσει ποσοστό 75% του κεφαλαίου της αρχικής πίστωσης, αλλά και ότι έχει εξαντλήσει και όλες τις σχετικές νομικές ενέργειες (καταγγελία σύμβασης, έκδοση διαταγής πληρωμής, εκπλειστηρίαση ακινήτων, αγωγές κατά των εγγυητών, αναδιάρθρωση Πιστούχου μέσω του Πτωχευτικού Κώδικα κ.ά.) σε σχέση με τα δάνεια που είχε χορηγήσει στην εταιρία “ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ” .

Η ανακοίνωση της Eurobank

«1. H Eurobank (Τράπεζα) χορήγησε το 2005 πίστωση ύψους €1.500.000 στην εταιρεία με την επωνυμία «ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ S.P. ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Πιστούχος), εγγράφοντας προσημείωση υποθήκης σε ακίνητα ιδιοκτησίας της. Το 2007 το ποσό της πίστωσης αυξήθηκε κατά 500.000 σε 2.000.000 ευρώ, οπότε καταρτίστηκε και σύμβαση εγγυήσεως με τον κ. Νικόλαο Παπαθανάση (Εγγυητής).


2. Επί σειρά ετών το εν λόγω δάνειο εξυπηρετήθηκε κανονικά, με καταβολή των συμβατικών τόκων και αποπληρωμές κεφαλαίου.


3. Στις 28.8.2015, η Τράπεζα κατήγγειλε τη σύμβαση με συνολική λογιστική απαίτηση ύψους €1.054.674 πλέον τόκων υπερημερίας (σύνολο €1.458.548) και δρομολόγησε όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή ανάκτηση του δανείου, όπως έκδοση διαταγής πληρωμής, αγωγές διάρρηξης, πλειστηριασμούς, εξυγίανση της Πιστούχου κ.λπ. Συγκεκριμένα:


4. Το 2015 εκδόθηκε διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το παραπάνω ποσό.


5. Το ίδιο έτος 2015, η Τράπεζα άσκησε αγωγή κατά του Εγγυητή για τη μεταβίβαση λόγω γονικής παροχής (2011) της κυριότητας του ½ εξ αδιαιρέτου ακινήτων ιδιοκτησίας του στο Αγρίνιο (αγροτεμάχια) και την Καλλιθέα (αποθήκη). Ενόψει της αγωγής, η κυριότητα των ακινήτων αναμεταβιβάστηκε στον Εγγυητή και η Τράπεζα ενέγραψε προσημείωση υποθήκης για 60.000 ευρώ, ποσό αντίστοιχο της αξίας των αγροτεμαχίων, ενώ για την μικρής αξίας αποθήκη ο Εγγυητής κατέβαλε ποσό σε μετρητά.


6. Το Δεκέμβριο του 2015, η Τράπεζα άσκησε αγωγή κατά του Εγγυητή για τη μεταβίβαση με γονική παροχή (2010) του ½ εξ αδιαιρέτου διαμερίσματος 102,5 τ.μ., 4ου ορόφου, στη Ν. Σμύρνη, με θέση στάθμευσης και αποθήκη. Το διαμέρισμα βαρυνόταν ήδη με πρώτη προσημείωση υπέρ άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Το 2020, εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκανε δεκτή την αγωγή. Ασκήθηκε έφεση από τον Εγγυητή και λίγο αργότερα καταρτίστηκε συμφωνία μεταξύ του Εγγυητή και της doValue Greece, ως διαχειρίστρια του ειδικού διαδόχου της Τράπεζας, για την καταβολή από τον Εγγυητή ποσού σε μετρητά. Το σχετικό ποσό υπερβαίνει αυτό που θα μπορούσε να διεκδικηθεί μέσω αναγκαστικής εκποίησης, λαμβανομένου υπόψη και της ύπαρξης προσημείωσης υπέρ άλλου πιστωτή που προηγείται στη σειρά κατάταξης.


7. Το 2018, η Τράπεζα εκπλειστηρίασε τέσσερα ακίνητα ιδιοκτησίας της Πιστούχου.


8. Παράλληλα, σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εξυγίανσης της Πιστούχου, με είσοδο τρίτου επενδυτή, στο πλαίσιο του Άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. Σύμφωνα με τους όρους του σχεδίου εξυγίανσης, η doValue Greece θα λάβει επιπλέον ποσό σε μετρητά κατ’αναλογία, σε σχέση με την ανωτέρω πίστωση.


9. Οι ανακτήσεις από το σύνολο των ανωτέρω ενεργειών ανέρχονται στο ποσό των €550.000 περίπου, σε μετρητά, που αντιστοιχεί στο 52% του λογιστικού υπολοίπου της απαίτησης, ενώ το ύψος των ανακτήσεων αθροιστικά από την έναρξη τη σύμβασης, εάν συμπεριληφθούν και οι αποπληρωμές κεφαλαίου κατά την περίοδο εξυπηρέτησης του, φθάνει περίπου το 75% του αρχικού κεφαλαίου της πίστωσης».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου