Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ – Εκλογές 2015: "Μαλώνουν" οι συνιστώσες για Α’ και Β’ Αθήνας – Όλα τα ονόματα




Ήταν λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα όταν... έφτασαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από δραματικό παρασκήνιο, τσακωμούς και συντροφικά μαχαιρώματα και το σήριαλ Μητρόπουλου, η Κουμουνδούρου κατέθεσε στο... παρά πέντε τα ψηφοδέλτιά της αλλά ακόμη κι έτσι υπάρχουν ακόμη αστερίσκοι!

Αν και όλες τις προηγούμενες μέρες οι πληροφορίες ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας και το Ηράκλειο τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη Λάρισα και το Ηράκλειο. Από τη λίστα που δόθηκε τα ξημερώματα στη δημοσιότητα απουσιάζει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Πολλά είναι τα δεδομένα που προκαλούν εντύπωση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αφενός το γεγονός πως οι λίστες στην Α’ και Β’ Αθήνας έχουν δοθεί πανελλαδικά, που σημαίνει ότι δεν έχουν... κλειδώσει οι επικεφαλής!
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ψηφοδέλτια στην Α’ και Β’ Αθήνας δόθηκαν με αλφαβητική σειρά γιατί δεν έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους οι συνιστώσες και κυρίως οι 53+ με την Κουμουνδούρου.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Αλέκο Φλαμπουράρη να μπαίνει επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Αθήνας, στη θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ στη Β’ Αθήνας επικεφαλής αναμένεται να είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη θέση του Γιάνη Βαφρουφάκη.

Στο υπόλοιπο Αττικής, τη θέση του Αλέξη Μητρόπουλου ως επικεφαλής πήρε τελικά ο πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, με τον α’ αντιπρόεδρο της Βουλής να μένει οριστικά εκτός ψηφοδελτίων, αφού μετά την πρότασή του για ψηφοφορία, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον άφησε οριστικά εκτός εκλογικής μάχης, βάζοντας έτσι τέλος στο κακόγουστο σήριαλ των τελευταίων ημερών.

Στις υπόλοιπες έξι πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Αττικής βρίσκονται οι Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας, Ιώαννης Δέδες και Ράνια Αντωνοπούλου.

Στη Μεσσηνία, τη θέση του Θανάση Πετράκου που έφυγε για την Λαϊκή Ενότητα πήρε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ τη θέση της Λίτσας Αμανατίδου στη Β’ Θεσσαλονίκης πήρε ο Δημήτρης Μάρδας ο οποίος δεν θα είναι όμως επικεφαλής, αφού την πρώτη θέση έχει ο Σωκράτης Φάμελλος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, στη θέση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Στις πρώτες, εκλόγιμες θέσεις, του ψηφοδελτίου Α’ Θεσσαλονίκης είναι οι Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Βούλα Τεκτονίδου.

Επικεφαλής στη Β’ Πειραιά, εκλογική περιφέρεια του Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα είναι ο Δημήτρης Βίτσας με δεύτερη τη Νίνα Κασιμάτη, ενώ στην Α’ Πειραιά, όπου επικεφαλής είναι ο Θοδωρής Δρίτσας, ο καθηγητής Κώστας Δουζίνας πήρε τη θέση του Στάθη Λεουτσάκου και δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο κ. Δουζίνας είναι στην τρίτη θέση, με την Ελένη Σταματάκη να είναι στη δεύτερη.
Εκεί, επικεφαλής θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα Γιάννης Δραγασάκης.

Στη δεύτερη θέση των ψηφοδελτίων για το Ηράκλειο και τη Λάρισα, στα οποία είναι επικεφαλής ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκονται ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Άννα Βαγενά, αντιστοίχως.

Ανάμεσα στις εκπλήξεις του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ η παρουσία της ηθοποιού Ταμίλας Κουλίεβα και της τραγουδίστριας Ραλίας Χρηστίδου στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου