Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Τέλος στο «θρίλερ» της Καβάλας: Βρέθηκαν θαμμένα τα 4,2 εκατ. ευρώ – Τρεις συλλήψεις


Σε τρεις συλλήψεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία για την υπόθεση της ληστείας με σκηνοθετημένη απαγωγή και λεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, στην Καβάλα.

Οι τρεις συλληφθέντες που είχαν προσαχθεί χθες στην Ασφάλεια Καβάλας φέρονται να έχουν ομολογήσει, βρέθηκαν θαμμένα στον περίβολο συνεργείου ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 600.000 ευρώ βρέθηκαν σε καταπακτή στο συνεργείο στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας και σε σπίτι.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών μετά από συστηματική παρακολούθηση. Έτσι, το πρωί της Πέμπτης (19/12/2019) αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά. Μαζί τους είχαν και μια μπουλντόζα. Το μηχάνημα άρχισε να σκάβει γύρω από το κτίσμα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ αρχικά βρέθηκε ένας σάκος που περιείχε 500.000 ευρώ. Και η μπλουντόζα συνέχισε να σκάβει.Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών μετά από συστηματική παρακολούθηση.

Έτσι, το πρωί της Πέμπτης (19/12/2019) αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά. Μαζί τους είχαν και μια μπουλντόζα. Το μηχάνημα άρχισε να σκάβει γύρω από το κτίσμα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ αρχικά βρέθηκε ένας σάκος που περιείχε 500.000 ευρώ. Και η μπλουντόζα συνέχισε να σκάβει.

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα, όταν καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρείας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του και θέλουν λύτρα να το απελευθερώσουν.

Όμως έλειπε μεγάλο μέρος από τα 4 και πλέον εκατομμύρια. Έτσι, εντοπίστηκε μια μεταλλική αποθήκη ακριβώς πίσω από το σημείο όπου έσκαβε η μπουλντόζα και εκεί βρέθηκαν σάκοι με πολλά χρήματα τα οποία σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΙ Ελένη Ιατρού έχουν μεταφερθεί σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος όπου και γίνεται η καταμέτρηση.

Συλληφθέντες φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων, ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι από την οποία αρπάχθηκαν τα χρήματα. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι κουμπάροι. Κατά την ανάκριση έσπασαν και υπέδειξαν στους αστυνομικούς που βρίσκονται θαμμένα τα χρήματα.

Η ληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή

Σημειώνεται ότι από την αρχή η υπόθεση είχε πολλά κενά και περίεργες παραμέτρους. Ο (πρώην) διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι είχε καταγγείλει ότι η ληστεία είχε γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και η λεία ήταν 4,2 εκατ. ευρώ, με δράστες ενόπλους που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες με τα πρόσωπα του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου!

Όλα ξεκίνησαν από μια ληστεία και σκηνοθετημένη απαγωγή που  έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα. Τότε, είχε καταγγελθεί ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρίας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του.

Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων που βρίσκεται στην είσοδο των Αμισιανών Καβάλας, φέρεται και ως εγκέφαλος της ληστείας. Μαζί του συνελήφθησαν ο γιος του και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι. Πατέρας και γιος με τον πρώην διευθυντή είναι κουμπάροι. Οι δυο φαίνεται να έσπασαν κατα την ανάκριση έσπασαν και υπέδειξαν στους αστυνομικούς που βρίσκονται  τα χρήματα.

Τον Ιανουάριο του 2019 καταγγέλθηκε ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου εισέβαλαν στο σπίτι πρώην διευθυντή εταιρείας security και υπό την απειλή όπλου καθώς και με την πρόφαση πως έχουν απαγάγει την κόρη του, τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του στον Αμυγδαλεώνα. Εκείνος υποστήριξε ότι πίστεψε πως το 5χρονο παιδί του κινδύνευε και αποφάσισε να συνεργαστεί. Εκεί, τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 4,2 εκ. ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου