Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Αμήχανη η κυβέρνηση απέναντι στην υπόθεση Καλογρίτσα



Ερωτήματα χωρίς πειστικές απαντήσεις - Εγκλωβισμένο το Μαξίμου.

Αδύναμη να δώσει πειστικές απαντήσεις σε μεγάλα και πιεστικά ερωτήματα αναφορικά με την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής εμφανίζεται η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού επιτελείου από τη Νέα Υόρκη, ευελπιστώντας ότι θα συγκροτηθεί μια γραμμή άμυνας που θα μπορούσε να απεγκλωβίσει την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το κενό που προκαλεί η πολυήμερη πρωθυπουργική απουσία και ο ρόλος παρατηρητή που φαίνεται προς το παρόν να υιοθετεί η κυβέρνηση επιτείνουν τη σύγχυση στο κυβερνητικό στρατόπεδο και οδηγούν σε υπουργικές και βουλευτικές παρεκκλίσεις, υπό την ανησυχία ότι το κυβερνητικό πουλόβερ ξηλώνεται ταχύτατα και δημιουργούνται μη διαχειρίσιμες καταστάσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν είναι ο μόνος που επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από την υπόθεση Καλογρίτσα, διαβλέποντας ακόμη και ποινικές ευθύνες πίσω από τις διαδικασίες δανειοδότησης και αδειοδότησης του εργολάβου -έστω κι αν μετά προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Αποστασιοποιημένοι εμφανίζονται οι περισσότεροι κυβερνητικοί βουλευτές, κυρίως λόγω της αμηχανίας τους μπροστά στις αποκαλύψεις. 

Ενδεικτικές του κλίματος είναι οι δηλώσεις στον Σκάι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα ο οποίες ανέφερε ότι δεν έγινε ουσιαστική εξέταση των δηλώσεων πόθεν έσχες των υποψήφιων καναλαρχών από την επιτροπή διενέργειας του επίμαχου διαγωνισμού.

Στους κυβερνητικούς διαδρόμους το κλίμα είναι εκρηκτικό και για τον Χρήστο Καλογρίτσα, καθώς επικρίνεται για «ανεξήγητη σιωπή» μπροστά στον ορυμαγδό των αποκαλύψεων τόσο για τις ελεγχόμενες δανειοδοτήσεις του από την Τράπεζας Αττικής όσο και για τα βοσκοτόπια της Ιθάκης, τα οποία εμφάνισε ως εγγύηση για την εξασφάλιση μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. 



Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου