Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Ν.Δ.: Καταγγελίες στην Deutsche Welle για διαμονή τρομοκρατών του “Ισλαμικού Κράτους” στο ΚΥΤ της Μόριας.



Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με το ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Deutsche Welle από το ΚΥΤ Μόριας Λέσβου και τις καταγγελίες για τη διαμονή τρομοκρατών του «Ισλαμικού Κράτους» σε αυτό, καθώς και για τις εικόνες ντροπής που, για πολλοστή φορά, έκαναν το γύρο του κόσμου, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια στοιχειωδώς υπεύθυνη κυβέρνηση, όφειλε να διερευνήσει και να ελέγξει άμεσα τις καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στο ρεπορτάζ της Deutsche Welle για  διαμονή τρομοκρατών του “Ισλαμικού Κράτους” στο ΚΥΤ της Μόριας. Και, αν χρειαστεί, να τις διαψεύσει. Περιμένουμε εδώ και τώρα υπεύθυνες απαντήσεις»

ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ

«Για πολλοστή φορά, στο ίδιο έργο θεατές.

Μια ανίκανη κυβέρνηση που, εξαιτίας της, η χώρα μας βρίσκεται και πάλι έκθετη στις επικρίσεις του διεθνούς τύπου για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το Προσφυγικό.

Μόνο που αυτή τη φορά, εκτός από ανεπαρκής, είναι και επικίνδυνη. 

Γιατί, εδώ και δύο μέρες, δεν έχει απαντήσει με επίσημο τρόπο στις καταγγελίες που παρουσίασε το «Deutsche Welle» οι οποίες κάνουν λόγο για πιθανή διαμονή  στη Μόρια μελών του Ισλαμικού Κράτους! 

Καταγγελίες που, αν ήταν στοιχειωδώς υπεύθυνη, όφειλε να διερευνήσει και να ελέγξει άμεσα. Και, αν χρειαστεί, να τις διαψεύσει.

Περιμένουμε εδώ και τώρα υπεύθυνες απαντήσεις».

Η ερώτηση :


Βουλευτής Β’ Αθηνών – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσα
           Υπουργό Εξωτερικών, κ. Κοτζιά
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα  Προστασίας του Πολίτη, κ. Γεροβασίλη
           Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένο

Θέμα: Πιθανή διαμονή τρομοκρατών στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου

Η πασίδηλη κυβερνητική ανικανότητα στη διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού έχει καταστήσει τα εθνικά σύνορα διάτρητα και προσπελάσιμα, με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να εγείρονται ερωτήματα, ακόμα και για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.
Συγκεκριμένα, το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων «Deutsche Welle» σε εκτενές ρεπορτάζ του, αναφέρει πως κατέφθασε πρόσφατα στη Μόρια μια ομάδα Σύρων προσφύγων, προερχομένων από την πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, ενός από τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους. Πρόσφυγες που ενδέχεται, ακόμη και τώρα, να διατηρούν άμεσα ή έμμεσα σχέσεις με την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Μάλιστα, η άφιξη τους σηματοδότησε μια νέα εποχή τρόμου στον προσφυγικό καταυλισμό, καθώς οι εν λόγω μετανάστες προσπαθούν να επιβάλουν με «βία και λοστούς το νόμο της Σαρίας» και να πάρουν στα «χέρια» τους τον έλεγχο των εκνόμων δραστηριοτήτων εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (λ.χ. διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία κλπ).
Επιπροσθέτως, το ρεπορτάζ αναφέρει πως όλα αυτά λαμβάνουν χώρα εν αγνοία των αρμόδιων ελληνικών αρχών, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς τους ισλαμιστές να έχουν εγκαταλείψει το νησί της Λέσβου και να μην είναι γνωστή η μετέπειτα διαδρομή τους, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει η περίπτωση αυτοί να βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν «περάσει ήδη και στη Δυτική Ευρώπη».
Η αποτυχία της κυβέρνησης, όχι μόνο να περιφρουρήσει τα ελληνικά σύνορα, αλλά αντιθέτως, να εμποδίσει και την ελεύθερη μετάβαση τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο, εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτώνται οι Υπουργοί:

·         Ισχύουν τα όσα περιγράφει στο ρεπορτάζ του το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων «Deutsche Welle»;
·         Προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα στη σύλληψη των εν λόγω μεταναστών και να εξακριβώσει το αν αυτοί αποτελούν ενεργά μέλη της διεθνούς τρομοκρατίας;
·         Ποιες οι δράσεις που θα πραγματοποιήσουν, προκειμένου να αναζητήσουν στην ελληνική επικράτεια τους εν λόγω τρομοκράτες και να προχωρήσουν στην άμεση σύλληψη τους;
·         Ποιες οι πρωτοβουλίες που θα λάβουν, προκειμένου να καταστήσει τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας και πάλι ασφαλή για τους πρόσφυγες που διαμένουν σ’ αυτόν;

 ​                                           Ο ερωτών βουλευτής
                                           Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου