Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Το μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν – Ψηλά στην ατζέντα τα ενεργειακά


 

Με μετρημένες και ρεαλιστικές προσδοκίες αλλά και θετική ατζέντα μεταβαίνει αύριο στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει ζήτημα συνεργασίας με την Άγκυρα στο ενεργειακό πεδίο, είτε μέσω μιας «αναβίωσης» του East Med με τουρκική συμμετοχή, είτε μέσω κάποιας άλλης μορφής συνεργασίας, είτε μέσω μιας αμοιβαίας μεταφοράς φορτίου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), προκειμένου να υπάρξει μεγιστοποίηση της ενεργειακής ασφάλειας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το ζήτημα αυτό συζητήθηκε και κατά το τετ α τετ που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με το Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου των ηγετών της ΕΕ στις Βερσαλίες. Τη Δευτέρα ο Καγκελάριος θα μεταβεί στην Τουρκία για συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, στον οποίο και αναμένεται να κομίσει το κοινό μήνυμα για αποχή από επιθετικότητα και παράνομες γεωτρήσεις, προκειμένου σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να πέσουν οι τόνοι στην περιοχή.


skai.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου