Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Η ανεξέλεγτη δράση σκληρών κακοποιών και τρομοκρατών μέσα από τις φυλακές πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα



του Γιάννη Αθανασίου
       newsotherwise.gr

Η ισορροπία μεταξύ της ασφάλειας των πολιτών, της απονομής δικαιοσύνης, του σωφρονισμού, αλλά και των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές, δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδίως στη χώρα μας και ειδικά σήμερα με τα παραδείγματα των τελευταίων χρόνων σκληροί κακοποιοί και τρομοκράτες κάνουν πάρτι μέσα στις φυλακές.

Σημειώματα, συναντήσεις, τηλέφωνα γυναίκες μέσα στα κελιά και ότι άλλο μη σωφρονιστικό μπορεί να συλλάβει ο νους ενός απροστάτευτου πολίτη από την δικαιοσύνη και την πολιτεία .

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί και δικηγόροι στα κυκλώματα εκβιασμών και τρομοκρατίας πλήρως ελεγχόμενοι από μεγαλοκακοποιούς οι οποίοι δεν είναι περιορισμένοι για σωφρονισμό, είναι απλά περιορισμένοι σε ένα ελεγχόμενο δήθεν χώρο κάνοντας τις δουλειές τους όπως ακριβώς και έξω από αυτόν.

Τι ρόλο παίζουν οι φυλακές, η διοίκηση των φυλακών, ο εισαγγελέας των φυλακών και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που αφήνουν έγκλειστους κακοποιούς και τρομοκράτες να λυμαίνονται την Ελλάδα έχοντας από έξω εκατοντάδες δολοφόνους, εκβιαστές και τρομοκράτες να λειτουργούν για λογαριασμό τους.

Απαντώ : Διακοσμητικό αφού μπορούν οι τρομοκράτες και οι κακοποιοί παντός είδους παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις και τον δήθεν εγκλεισμό τους  για την προστασία των πολιτών να συναλλάσσονται και να κανονίζουν εκβιασμούς, δολοφονίες και τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα από τις φυλακές που υποτίθεται έχουν οδηγηθεί για να σωφρονιστούν.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες λόγο κρίσης γιατί αυτός δεν είναι λόγος, έχουμε να κάνουμε με λάθος και ακατάλληλους ανθρώπους σε λάθος θέση, ανεπάρκεια και ανικανότητα των διοικήσεων των φυλακών και του προσωπικού γενικότερα των φυλακών και των επιβλεπόντων δικαστικών στις φυλακές.

Ο τίτλος του πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης και του φιλόδοξου υπουργού κύριου Αθανασίου «Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης», είναι σε σωστή κατεύθυνση αλλά χωρίς την άδεια του ξενοδόχου κακοποιού και τρομοκράτη.

Η αποσυμφόρηση των φυλακών με την υπό προϋποθέσεις πρόωρη απόλυση των κρατουμένων, ή τη μετατροπή ποινών φυλάκισης σε χρηματικές, όσον αφορά τα πλημμελήματα, δεν συνεπάγεται τη μόνιμη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν.

Υπάρχει σοβαρότερο πρόβλημα που δεν μπορεί να περιοριστεί σε εξαγγελίες και πινελιές, χρειάζονται περισσότερες φυλακές υψίστης ασφαλείας για τον εγκλεισμό τέτοιου είδους σκληρών κακοποιών και τρομοκρατών μήπως και υπάρξει κάποια ελπίδα σωφρονισμού.
Και να αφήσει τις εγκληματικές εξαγγελίες ο ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας γιατί εάν μείνουν ανεξέλεγκτες οι φυλακές τότε θα κινδυνέψει ο  πολίτης από τις κάθε είδους ορέξεις ποινικών και τρομοκρατών.

Ακούμε για αποσυμφόρηση των φυλακών αλλά χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις, το πρόβλημα σύντομα θα επανέλθει, αφού το όποιο όφελος θα αποσοβηθεί από την αποτυχία του σωφρονιστικού συστήματος (το 60% των αποφυλακισθέντων επιστρέφουν στις φυλακές) και δεν αναφέρομαι στους κακόμοιρους που χρωστάνε στην εφορία και τους ανακατεύουν με σκληρούς ποινικούς γιατί αυτοί πρέπει να βγουν άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες εκτός από τα λαμόγια τύπου Τσοχατζόπουλου και άλλων ίδιου τύπου.

Η έξαρση της εγκληματικότητας και μάλιστα από έγκλειστους ποινικούς και τρομοκράτες θα πρέπει να αναθεωρήσει τα σχέδια του υπουργείου δικαιοσύνης για απλές πινελιές στο σωφρονιστικό σύστημα αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της στιγμής και όχι του αύριο και κατ΄ επέκταση της ασφάλειας των πολιτών από καθάρματα που λυμαίνονται τις φυλακές.

Άλλο να αποσυμφορήσεις τις φυλακές σε περιπτώσεις πλημμελημάτων ή ανθρώπων που αδυνατούν να εξαγοράσουν την ποινή τους και άλλο στην πρόωρη απόλυση κρατουμένων με μεγάλες ποινές άνω των 5 ετών για κακουργηματικές πράξεις.

Αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση θα πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα και να δημιουργηθεί μια διακομματική που θα δώσει λύση στο πρόβλημα περιορίζοντας την δράση των κακοποιών και τρομοκρατών μέσα στις φυλακές προς όφελος των πολιτών που κινδυνεύουν.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καλά θα κάνει να σοβαρευτεί σε ποινικά θέματα και να μαζέψει τους όποιους βουλευτές του, τα κομματικά στελέχη και τις συνιστώσες του που φλερτάρουν με τρομοκράτες και ποινικούς γιατί πρώτα έρχεται η ασφάλεια των πολιτών και μετά οι δημόσιες σχέσεις με τον οπουδήποτε.

Υπάρχει μεγάλο θέμα ασφάλειας με την ανεξέλεγκτη δράση σκληρών κακοποιών και τρομοκρατών μέσα από τις φυλακές.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου