Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Φιέστα ετοιμάζουν οι τούρκικες δυνάμεις κατοχής στην Κύπρο


 

Πριν λίγο έφτασε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρχηγός των δυνάμεων κατοχής, ετοιμάζοντας μια μεγάλη προκλητική φιέστα με πολεμικά πλοία, F-16 και μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Οι δρόμοι στα κατεχόμενα έχουν γεμίσει με αφίσες του Ερντογάν τις οποίες συνοδεύουν επιγραφές όπως: «Η Πατρίδα Τουρκία είναι η μόνιμη εγγύηση της ύπαρξης και της ευημερίας των Τουρκοκυπρίων».

Η Τουρκία ετοιμάζει μια άνευ προηγουμένου προκλητική φιέστα, σήμερα καθώς 50 πλοία μαζί με το αεροπλανοφόρο Ανατολού θα βρίσκονται ανοιχτά της Κύπρου. Επίσης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην περιοχή ενώ θα πετάξουν και F-16 για να προκαλέσουν περισσότερο.

Μάλιστα το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στηρίζοντας τις δυνάμεις κατοχής, στο πλαίσιο της 50ής επετείου της δήθεν Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο, ετοίμασε ένα προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ στο οποίο αναφέρεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις της ελληνικής ακροδεξιάς οργάνωσης ΕΟΚΑ Β και τις μεγάλες σφαγές που σημειώθηκαν κατά των Τουρκοκυπρίων, με την πρόφαση ότι εισέβαλαν στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 για να σώσουν τους Τουρκοκυπρίους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου