Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Είναι άσχημο ένας σοβαρός πολιτικός να απολογείται στην βουλή για κάποιον Φουρθιώτη.

 


Ούτε το βιογραφικό του Μένιου Φουρθιώτη, ούτε αυτός που είναι, επιτρέπει να γίνεται μια κυβέρνηση μπάχαλο και μια βουλή να ασχολείται για ένα τυχοδιώκτη.

Δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν την ευθύνη σοβαροί πολιτικοί για παρακμιακούς ανθρώπους όπως ο Μένιος Φουρθιώτης. Και εκτός από τον πολιτική ευθύνη θα πρέπει να αναληφθεί και η ευθύνη των υπευθύνων στην αστυνομία που ασχολήθηκαν με τον Φουρθιώτη.

Μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν τέτοιου είδους τύποι σαν τον Φουρθιώτη και δεν χωράει παρακμή πουθενά αλλού, εξοργίζονται οι πολίτες που παρακολουθούν τέτοια κατάντια. Άλλωστε ο τρόπος που προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αντιπολίτευση, ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα του Μένιου Φουρθιώτη.

Την πολιτική ευθύνη για την διατήρηση ενός πάσχοντος συστήματος φύλαξης δημοσίων προσώπων ανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη, με αφορμή την υπόθεση Φουρθιώτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγκάστηκε να απολογηθεί και διέψευσε μετά βδελυγμίας τα δημοσιεύματα αναφορικά με τη φύλαξή του, ξεκαθαρίζοντας: «Ποτέ δεν φύλαξαν 14 αστυνομικοί τον παρουσιαστή, ποτέ δεν υπήρξαν θωρακισμένα αυτοκίνητα, στους 10 από τους 11 μήνες είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο».

Παράλληλα, προανήγγειλε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ενώ, αναφερόμενος στην υπόθεση του παρουσιαστή, εξήγησε ότι η αστυνομια «οφείλει να αξιολογεί κινδύνους και όχι προσωπικότητες».

Τι είπε ο απολογούμενος για τον Φουρθιώτη υπουργός : «Τον παρουσιαστή τον φύλαγε 1 άτομο το Μάιο του 2020, τον Αύγουστο του 2020 υπήρξε εμπρησμός έξω απ’ το σπίτι του και η επιτροπή που συνεδριάζει ανά τρίμηνο αποφάσισε το Νοέμβριο τη διάθεση 1 ενός ατόμου για ένα τρίμηνο, στις 13 Ιανουαρίου μετά από εμπρησμό αυτοκινήτου στο Έψιλον TV που εργάζεται διατάχθηκε η διάθεση και τρίτου αστυνομικού, μιας υπηρεσιακής μοτοσυκλέτας και επιτήρηση της οικίας του. Αυτά τα πρόσθετα μέτρα άργησαν να διατεθούν και δόθηκαν τελικά τα μέσα Φεβρουαρίου. Στα μέσα Μαρτίου υπήρξε συνολική αύξηση λόγω των κινητοποιήσεων για τον Κουφοντίνα, υπήρχαν επίθεση σε σπίτια βουλευτών, πολλές επιθέσεις σε ΜΜΕ. Ποτέ δεν φύλαξαν 14 αστυνομικοί τον παρουσιαστή, ποτέ δεν υπήρξαν θωρακισμένα αυτοκίνητα, στους 10 από τους 11 μήνες είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο».

Μάλιστα, εξήγησε και αυτό εξοργίζει περισσότερο ότι η αστυνομία χωρίς να εξετάζει παρελθόν και βιογραφικά «οφείλει να αξιολογεί κινδύνους, όχι πρόσωπα και χαρακτήρες. Αλίμονο αν οι υποκειμενικές κρίσεις για την προσωπικότητα του κάθε αιτούντος παρεισφρέουν στην αξιολόγηση του κινδύνου. Έχουμε κράτος δικαίου, δεν στιγματίζουμε δε λιντσάρουμε είναι βαθιά αντιδημοκρατικό!» και εμείς του λέμε κακός, υπάρχει προϊστορία και βιογραφικό για όλους ώστε να κριθεί σωστά το οποιοδήποτε αίτημα.

Εξηγώντας τις αλλαγές που ετοιμάζονται, ο κ. Χρυσοχοϊδης πως θα χρησιμοποιηθούν πρακτικές άλλων χωρών. «Χρειάζεται να προσφύγουμε στην αγορά σε υπηρεσίες φύλαξης που που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες. Γιατί προστρέχουν στην αστυνομία και δεν προστρέχουν σε εταιρείες φύλαξης; Ακόμα και η Βουλή στις περισσότερες χώρες φυλάσσεται εξ ίδιων και με μικτά σχήματα. Σε όλη την Ευρώπη υπηρεσία φύλαξης αποφασίζει ποια πρόσωπα θα διατεθούν στη φύλαξη. Αποκλείεται η δυνατότητα επιλογής από τον αιτούντα. Ακόμα και στο ευρωκοινοβούλιο η διάθεση οχήματος και συνοδεία ορίζεται κατ’ εξαίρεση με ρητές και συγκεκριμένες διατάξεις. Επίσης υπάρχει στην Ευρώπη διάκριση ολοήμερης και διακεκομμένης φύλαξης. Τα παραπάνω είναι σκέψεις».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου