Τρίτη 18 Απριλίου 2023

ΠΑΣΟΚ για Γεωργούλη: Πρόκειται για “βαρύ ποινικό αδίκημα” – Ντροπή να διαρρέει ονόματα ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, που μέχρι το απόγευμα ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωομάδας του, αφού πλέον τίθεται θέμα κακοποίησης και όχι παρενόχλησης, με το ΠΑΣΟΚ μέλος του οποίου είναι η καταγγέλλουσα, να δηλώνει πως πρόκειται για ένα πολύ βαρύ ποινικό αδίκημα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αναφέρει 

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη».

Σημειώνει επίσης ότι «κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος» (σσ ο Αλέξης Γεωργούλης συνέδεσε το θέμα με τις επικείμενες εθνικές εκλογές καθώς και με προσπάθεια να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ) προσθέτοντας ότι «το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020»

Και συνεχίζει «Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές» και επισημαίνοντας πως:

«Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε:Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία.

Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον.

Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για την μόνη καταγγελία. Επίσης ότι το πρόσωπο που έχει κάνει τη σχετική καταγγελία είναι γυναίκα δικηγόρος μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που εργαζόταν στις Βρυξέλλες.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την οποία η καταγγελία είχε γίνει το 2020, εφόσον αποτυπώνει την πραγματικότητα, καταρρίπτει και το επιχείρημα πως κάποιοι θυμήθηκαν σήμερα το θέμα και φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών του παρά το γεγονός πως διέγραψε τον ευρωβουλευτή από την ομάδα του αρχικά και από το κόμμα στη συνέχεια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου