Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσκόπηση Pulse: ΝΔ 30%, ΠΑΣΟΚ 16%


Προβάδισμα 14 μονάδων υπέρ της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ενώ αποτυπώνει τη «μάχη» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκτίμηση αποτελέσματος, με σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η Pulse δίνει 30% στη ΝΔ (1,5 μονάδα πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών).



Δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ που ανεβαίνει στο 16%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 5%, η Νίκη με 4,5%, όσο και η Φωνή Λογικής.



Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 11 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 24%. Δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ με 13%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, η Λύση με 7,5%, η Πλεύση με 4%.

Αναποφάσιστοι 15% και λευκό/άκυρο 4%.

Η δημοσκόπηση της Pulse ρώτησε τους πολίτες για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σύνολο του δείγματος, το 51% απαντά ότι κρίνει αρνητικά όσα συνέβησαν, ενώ θετικά απαντά το 29%.

Αίσθηση προκαλεί το εύρημα ότι δύο στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό 62%) αξιολογούν αρνητικά την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη, έναντι μόλις 31% που αξιολογεί θετικά όσα συνέβησαν στην ΚΕ.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2023, και στο ερώτημα ποιος προτιμάτε να εκλεγεί ανεξάρτητα από την ψήφο σας, το 31% λέει τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 22% απαντά τον Χάρη Δούκα, το 16% Άννα Διαμαντοπούλου, το 15% Παύλο Γερουλάνο, το 5% Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου το 3%.

Σε αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 2024 και ανεξάρτητα αν θα ψηφίσουν για πρόεδρο του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 31%.

Ωστόσο, στη δεύτερη θέση περνά η Άννα Διαμαντοπούλου με 20% και ο Χάρης Δούκας έρχεται τρίτος με 17%, πολύ κοντά με τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος συγκεντρώνει 15%. Ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνει 5% και η Νάντια Γιαννακοπούλου 2%.

Στη δεξαμενή όσων προτίθενται σήμερα να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα αν θα ψηφίσουν στις εκλογές για πρόεδρο, γίνεται μάχη Ανδρουλάκη-Δούκα για την πρώτη θέση, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πρώτος με 26%, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων συγκεντρώνει 25%, ακολουθούν η Άννα Διαμαντοπούλου με 18%, ο Παύλος Γερουλάνος με 17%, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης συγκεντρώνουν από 3%.

Σε όσους σίγουρα ή μάλλον προτίθενται να πάνε να ψηφίσουν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 27%, ενώ στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν με 22% Δούκας και Διαμαντοπούλου. Στο16% είναι ο Π. Γερουλάνος, στο 4% ο Μιχάλης Κατρίνης και στο 3% η Ν. Γιαννακοπούλου.

Στο ερώτημα για το αν είναι ενήμεροι για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ και πώς τις αξιολογούν, το 45% απαντά πως οι εξαγγελίες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 43% προς τη λάθος κατεύθυνση.

Στο ερώτημα ποιος τομέας προβληματίζει περισσότερο, το 45% είπε η ακρίβεια, το 18% ανεργία/εργασία και το 15% η οικονομία.

Το 45% των ψηφοφόρων κρίνει σωστά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, αλλά χρειάζονται και άλλα.

Η δημοσκόπηση σε κάρτες :




















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου