Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθη οδηγός ταξί που εξέδιδε φορολογικές αποδείξεις με εικονικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου

 


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών, την 17-9-2024 συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός οδηγός Ε.Δ.Χ. οχήματος (ταξί), από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα, ο 49χρονος οδηγός του ταξί, το οποίο, του είχε παραχωρηθεί από τον ιδιοκτήτη του, κατηγορείται ότι είχε πραγματοποιήσει παραβίαση της σφραγίδας του ταξιμέτρου και επέμβαση στο λογισμικό του με αποτέλεσμα να εκδώσει συνολικά άνω των -5.000- φορολογικών αποδείξεων, χρησιμοποιώντας εικονικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον ενδελεχή έλεγχο, ο 49χρονος απέκρυψε από τις αρμόδιες Αρχές το χρηματικό ποσό των -79.286- ευρώ για το οποίο δεν έχει καταβληθεί ο Φ.Π.Α. που αναλογεί.

Επιπρόσθετα ο 49χρονος είχε εισπράξει υπερβολικό κόμιστρο σε τουλάχιστον -10- περιπτώσεις, θέτοντας το ταξίμετρο σε διπλή χρέωση αντί μονής χρέωσης κατά το ωράριο που δεν προβλέπεται από το νόμο.

Ως εκ τούτου, ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για παράβαση των νόμων περί κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, περί καταδολίευσης των οργάνων μέτρησης ταξιμέτρου και ταμειακής μηχανής και για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου από τις κείμενες διατάξεις, ενώ αντίγραφο της φορολογικής μνήμης του ταξιμέτρου θα αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω οικονομικό έλεγχο.

Ανάλογοι έλεγχοι με στόχο την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους μετακινούμενους πολίτες πραγματοποιούνται ανελλιπώς.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου