Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Αποκεφάλισε καθηγητή για τα σκίτσα του Μωάμεθ

 


Το θύμα, ονόματι Σαμουέλ Π., ένας 47χρονος ιστορικός σε Λύκειο στο Κονφλάνς-Σεντ-Ονορίν, βρέθηκε νεκρός, αποκεφαλισμένος, στις 5:00 το απόγευμα.

Ο δράστης, όπως όλα δείχνουν, σκότωσε τον καθηγητή για ένα μάθημα που παρέδωσε στο σχολείο για την ελευθερία της έκφρασης, στο οποίο και παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Ο δράστης, ο οποίος έφερε ένα μαχαίρι και ένα όπλο, ήρθε λίγα λεπτά αργότερα αντιμέτωπος με ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι του ζήτησαν να πετάξει τα όπλα.

Ο δολοφόνος, που φέρεται να φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ», αρνήθηκε και επιχείρησε να διαφύγει προς την κοινότητα Ερανί, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Πυροτεχνουργοί εξέτασαν το πτώμα του δράστη, καθώς υπήρχαν πληροφορίες πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Ενώ αρχικά ο δράστης παρουσιαζόταν ως άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας, τελικά οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 18χρονο Τσετσένο, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Μόσχα.

Το γαλλικό δίκτυο Actu17 υποστηρίζει πως ο δράστης προειδοποίησε για την επίθεση στο Twitter, στο οποίο μετέδιδε την εικόνα του εκπαιδευτικού και έγραφε: «Στον Μακρόν, τον διοικητή των απίστων, εκτέλεσα ένα από τα σκυλιά της κολάσεως που τόλμησε να βλασφημήσει κατά του Μωάμεθ».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου