Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Δραματική η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα – Εξετάζονται νέα μέτρα

 



Χθες ανακοινώθηκαν 3.209 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 905 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου η επιδημία παραμένει, 564 στην Αττική, 207 στη Λάρισα και 166 στην Πέλλα. 

Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, «όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στο “κόκκινο”». Μεταφέροντας τις ανησυχίες του καθηγητή Ιατρικής και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, επέστησε ιδιαίτερα την προσοχή των πολιτών των Γρεβενών, της Πέλλας, της Δράμας, της Πιερίας, της Λάρισας, της Φλώρινας, της Χαλκιδικής και του Εβρου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, από το απόγευμα της Τρίτης έως χθες το απόγευμα εξήντα ασθενείς με COVID-19 έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του SARS-CoV-2 στη χώρα μας έφτασε τους 1.288. Χθες το απόγευμα, 480 ασθενείς νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι λόγω του νέου κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη για σήμερα Πέμπτη αμέσως μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα από το Αμπου Ντάμπι με συμμετοχή των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Εννοείται ότι θα συζητηθεί περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών και των ελέγχων στις μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων και είναι σίγουρο ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι των εισροών στα χερσαία σύνορα, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη και η σκέψη για «σφράγισμά» τους. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου