Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Τι ακροαριστερά τι ακροδεξιά - Μαύρος: «Οι ψηφοφόροι Κασιδιάρη πάνε περισσότερο προς ΣΥΡΙΖΑ κι όχι προς ΝΔ»

 


Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB, Δημήτρης Μαύρος, μίλησε στην ΕΡΤ για το κόμμα Κασιδιάρη και για το πού θα κινηθούν οι ψηφοφόροι του αν... κοπούν οι «Έλληνες» από τις εκλογές 2023. 

Προτιμούν ΣΥΡΙΖΑ παρά ΝΔ.

Προσπαθώντας να αποσαφηνίσει την εικόνα που διαμορφώνεται πλέον, μετά και το πιθανό «μπλόκο» στον Κασιδιάρη, και να «εντοπίσει» την πορεία της ψήφου των ψηφοφόρων του, ο διευθύνων σύμβουλος της MRB και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς, Δημήτρης Μαύρος, μίλησε στην ΕΡΤ, και τα όσα είπε έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

«Τους ψηφοφόρους των "Ελλήνων" είχαμε κάνει μια απόπειρα κάποια στιγμή να μετρήσουμε προς τα πού θα πάνε σε περίπτωση που δεν κατέβαινε στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη.

Εκεί φαινόταν, λοιπόν, ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ήξεραν πού θα πάνε, σε ποσοστό 60%. Ένα 20% δήλωνε ότι θα πήγαινε σε άλλα πολύ μικρά κόμματα, και υπήρχε μετά και μια διασπορά ποσοστών στα μεγαλύτερα κόμματα. Η διασπορά προς τη ΝΔ ήταν από τα μικρότερα ποσοστά, γιατί μάλλον θεωρούν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που τους "τιμωρεί". Οι περισσότεροι θα πήγαιναν στον κ. Βελόπουλο, και το αμέσως επόμενο ποσοστό πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθεί τώρα» τόνισε ο κ. Μαύρος.

«Το πρώτο που διαισθάνομαι είναι ότι οι ερωτώμενοι (σ.σ.: οι ψηφοφόροι των "Ελλήνων") θα είναι σε αμηχανία, γιατί δεν ξέρω πόσοι θα ενημερωθούν με το... καλημέρα ότι το κόμμα "Έλληνες" δεν είναι διαθέσιμο πια. Ενέχει τον κίνδυνο να πάρουμε απαντήσεις "εγώ θα ψηφίσω... Έλληνες", κι αυτό το φοβάμαι» πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου