Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης νέα «εταιρεία δολοφόνων» με εγκέφαλο πρώην βουλευτή



Τα μέλη της σπείρας σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των αρχών, εξαπατούσαν εύπορους ηλικιωμένους ανθρώπους και με πλαστές διαθήκες που κατήρτιζαν κατάφερναν να καρπώνονται τις περιουσίες τους

Στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων ανακριτικών αρχών βρίσκεται η δράση πολυμελούς σπείρας η οποία χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως νέα «εταιρεία δολοφόνων». Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση αυτή, για την οποία μάλιστα ο εισαγγελέας κ. Δημήτρης Γκύζης άσκησε βαρύτατες ποινικές διώξεις, φέρεται πρώην πολιτευτής, ο οποίος είχε και στο παρελθόν περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, καθώς έχει καταδικαστεί για απάτες.

Τα μέλη της σπείρας σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των αρχών, εξαπατούσαν εύπορους ηλικιωμένους ανθρώπους και με πλαστές διαθήκες που κατήρτιζαν κατάφερναν να καρπώνονται τις περιουσίες τους.

Συνολικά, στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα σε βάρος των οποίων ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για βαρύτατα αδικήματα και συγκεκριμένα για:

-εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση)
-διακεκριμένη απάτη στο δικαστήριο κατ εξακολούθηση
-άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση
-διακεκριμένη  πλαστογραφία με χρήση κατ εξακολούθηση και
-ψευδορκία μάρτυρα

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση εκδίδονται εντάλματα σύλληψης ενώ οι αρμόδιες αρχές ερευνούν και την ενδεχόμενη ανάμιξη τριών ακόμη ατόμων. Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια δρούσαν οργανωμένα προσεγγίζοντας εύπορους μοναχικούς ανθρώπους.

Στη συνέχεια κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά το θάνατο του. Το επόμενο βήμα ήταν η άμεση εκποίηση της κληρονομιάς, είτε η διαχείριση της ώστε να τους αποφέρει κέρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση της σπείρας άρχισε να αποκαλύπτεται μετά το θάνατο τριών αδελφών και τη διαπίστωση ότι η μεγάλη περιουσία τους πήγε σε τρίτα «ύποπτα» πρόσωπα.
Πλέον, η σχετική δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος και θα κληθεί να εντοπίσει τυχόν και άλλες ανάλογες  περιπτώσεις με θύματα εύπορους ηλικιωμένους.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου