Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Σε κατάθεση κλήθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Σταυρούλα Ξουλίδου


Σε ισχύ τίθεται, έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών περί χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.

Η δικογραφία ανασύρθηκε και επέστρεψε στον εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλο με αφορμή την καταγγελία της βουλευτή των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου, η οποία ήδη κλήθηκε σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι σε κατάθεση.

Η βουλευτής, ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι της προτάθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να ψηφίσει για πρόεδρο Δημοκρατίας, καταγγελία που επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος. Μάλιστα μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ η κ. Ξουλίδου δήλωσε: «προσπαθήσαμε να τον εγκλωβίσουμε στο γραφείο μου, αλλά θέλησε η συνάντηση (για τα χρήματα) να γίνει έξω. Θεώρησα ότι ο κ. Καμμένος έπρεπε να χειριστεί καλύτερα τα θέματα αυτά γι’ αυτό δεν πήγα στις αρχές, είμαι άπειρη σε αυτά... Υπήρχε διάλογος προσέγγισης μέσω email. Υπάρχει καταγεγραμμένο ότι η πηγή που προσπάθησε να με προσεγγίσει είπε ότι ‘τα πήρε ο Μελάς γιατί να μην τα πάρεις κι εσύ’; Ήθελε να παίξει τον ενδιάμεσο αυτός ο κύριος» δήλωσε από την πλευρά της στον ΣΚΑΪ η κ. Ξουλίδου.

Απαντώντας μέσω του σταθμού ο Παναγιώτης Μελάς δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για τις καταγγελίες Ξουλίδου, αναφέροντας ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όπως τόνισε, η κ. Ξουλίδου έπρεπε να τον είχε ενημερώσει, ενώ επέμεινε στην άποψή ότι θα αποφασίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βάση το καλό του ελληνικού λαού».

«Θεώρησα υποτιμητικό να ενημερώσω τον κ. Μελά για τέτοιο σχόλιο, δεν ήθελα να πυροδοτήσω το κλίμα και ενόψει συνεδρίου. Συγχαίρω που άμεσα ανταποκρίθηκε και προχώρησε άμεσα στη μήνυση» σχολίασε η βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τη βουλευτή, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και ότι επίσης ο συνομιλητής της, της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

Ο κ. Καμμένος αντίστοιχα ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος «υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά» και κατονόμασε τον κ. Γιώργο Σούκουρη «στέλεχος της ΝΔ» όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Από την πλευρά του ο κ. Σούκουρης απείλησε με μηνύσεις. «Με εμπλέκει άδικα η κυρία Ξουλιδου. Θα κάνω μηνύσεις» τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα του κ. Παναγιωτόπουλου, ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με αφορμή δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος επικαλούμενος δημοσιεύματα είχε πει πως επιχειρηματίες συγκεντρώνουν χρήματα για δωροδοκίες βουλευτών, ενόψει της προεδρικής εκλογής. Μετά την εξέταση μαρτύρων, πολιτικών και άλλων, ο εισαγγελέας, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, έθεσε στο αρχείο τη σχετική δικογραφία, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου