Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Μητσοτάκης: Χωρίς στρατηγική η κυβέρνηση απέναντι σε Τουρκία-Αλβανία



Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν - Κρεσέντο εθνικισμού από την Αλβανία - Προπέτασμα καπνού για την ανικανότητα της κυβέρνησης το θέμα του χρέους  - Πλειοψηφικό το ρεύμα της αλλαγής - «Είμαστε μπροστά γιατί κερδίζουμε εμείς»

Είναι ανάγκη να υπάρξει μια πολίτικη αλλαγή με μια νέα σταθερή κυβέρνηση τόνισε ο Κυριακός Μητσοτάκης μιλώντας στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζοντας την ανησυχιά του για τις αλλαγές που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Ερντογάν λέγοντας ότι δημιουργούν μια εστία ανησυχίας την ώρα που η Αλβανία επιδίδεται, όπως είπε, σε ένα κρεσέντο εθνικισμού από την Αλβανία βάζοντας στο τραπέζι το σύνολο των θεμάτων.

Παράλληλα έκανε λόγο για υπαρκτό κίνδυνο να καταρρεύσει η συμφωνία για το προσφυγικό λέγοντας ότι δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν σχέδιο Β.

«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ρευστότητας δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις τεκτονικές εξελίξεις χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική. Δεν είμαστε μέρος καμίας λύσης, αλλά ένα διαρκές πρόβλημα και η διεθνής κοινότητα στην καλύτερη περίπτωση μας αντιμετωπίζει με οίκτο» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κατανόηση των ξένων όποτε αυτή εκδηλώνεται δεν είναι αρκετή να εξασφαλίσει από μόνη της την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και όπως φαίνεται από τη μίνι σύνοδο στο Βερολίνο κάποιοι θέλουν να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς. Αν δεν είχαμε τη θλιβερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα μπορούσε η Ελλάδα να αποτελεί μηχανή ανάπτυξης» έκλεισε τον κύκλο του στην αναφορά στα διεθνή θέματα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πλειοψηφικό το ρεύμα πολιτικής αλλαγής στην κοινωνία


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ το αίτημα για πολιτική αλλαγή «είναι πλειοψηφικό στην κοινωνία». «Οχι επειδή το ζητούμε εμείς αλλά επειδή η κοινωνία δεν αντέχει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την Κρίση. Επενδύει στον διχασμό και υπονομεύει συνειδητά τους θεσμούς της δημοκρατίας. Η τάση για αλλαγή αποτυπώνεται ξεκάθαρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις στρατηγικές νίκες της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές δασκάλων και μηχανικών.

«Αποτρέψαμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα βύθιζε τη χώρα σε ακυβερνησία. Σταθήκαμε απέναντι στην προσπάθεια να ελέγξουν το τηλεοπτικό τοπίο. Κερδίσαμε σχεδόν όλα όσα επιδιώκαμε. Οπου στήνονται κάλπες παντού οι προσκείμενες δυνάμεις στη ΝΔ κερδίζουν μεγάλες μάχες, ενώ οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζονται. Προάγγελος αλλαγής αυτά τα μικρά βήματα» συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε, όμως, αυτός δεν είναι λόγος να πανηγυρίζουμε αλλά «κινήτρο για μεγαλύτερη προσπάθεια».

Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και δεν μπορεί να δώσει λύσεις


Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης την κατηγόρησε ότι «δεν έχει σχέδιο και αδυνατεί να δώσει λύσεις». «Θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιό τους αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε τη ζημιά του πρώτου 6μηνου της κυβέρνησης τους στη χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για αναίτια παράταση της ύφεσης, μείωση των θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. «Η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υπερφορολόγηση. Η ιδιωτική οικονομία θα συνεχίσει να στραγγαλίζεται» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έσυραν τη χώρα σε αχρείαστη περιπέτεια, φόρτωσαν με τεράστια βάρη την ελληνική οικογένεια και σήμερα προσπαθούν να φτάσουν εκεί που ήμασταν πριν 2 χρόνια. Η κυβέρνηση ασχολείται με τη νομική μορφή των συμβάσεων εργασίας αντί να δημιουργεί θέσεις. Στα εργασιακά η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το κοινοτικό κεκτημένο. Πρέπει να προστατεύονται οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για 4ωρα και δουλεύουν 8ωρα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως τόνισε πολλά ζητήματα της β αξιολόγησης θα έπρεπε να είχαν κλείσει εδώ και μήνες ώστε να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, «κάτι που θα είχε συμβεί τους πρώτους μήνες του 2015». «Και αφού θα έχουμε χάσει χρόνο και χρήμα θα έρθει η κυβέρνηση να πανηγυρίσει. Και έχουν και το θράσος να παρουσιάσουν ως επιτυχία τη μερική άρση των capital controls» συμπλήρωσε.

Έχουν κάνει το θέμα του χρέους προπέτασμα κανπού για την ανικανότητά τους


Μιλώντας για το θέμα του χρέους είπε ότι κανείς δεν αντιλέγει ότι είναι αναγκαία συνθήκη προσθέτοντας, όμως, ότι «σήμερα το χρέος έχει αναχθεί σε προπέτασμα καπνού για να κρυφτεί η ανικανότητα της κυβέρνησης». «Πρέπει να γίνει αλλά δεν αρκεί από μόνη της. Χρειάζονται και τολμηρές αλλαγές στην οικονομία, το κράτος, τη δημόσια διοίκηση. Αν γίνουν αυτά τότε θα μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε» κατέληξε για το θέμα.

Αναπτύσσοντας το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ είπε χρειάζεται δραστική μείωση φόρων για να αναπνεύσει η οικονομία, τολμηρές αλλαγές στο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, τολμηρή ρύθμιση κόκκινων δανείων και έκανε λόγο για 120.000 νέες ποιοτικές θέσεις απασχόλησης κάθε χρόνο για την επόμενη 5ετία.

Τάχθηκε κατά των δημαγωγικών υπεραπλουστεύσεων χαρακτηρίζοντας ασυγχώρητο λάθος την επένδυση στην απελπισία. «Δεν θα υιοθετήσουμε τον λαϊκισμό, ούτε θα στρογγυλέψουμε τον λόγο μας για να γίνουμε αρεστοί. Θα εξηγήσουμε γιατί οι πολιτικές μας αφορούν τους πολλούς και γιατί η μείωση των φόρων θα βάλει μπροστά τη μηχανή της ανάπτυξης».

Μη ράβετε κοστούμια για υπουργικές θέσεις


Έστειλε και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του με αφορμή τη συγκρότηση σκιώδους κυβέρνησης καλώντας όσους έλαβαν αξιώματα να μην ράβουν κουστούμια για θέσεις υπουργών.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου