Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Citigroup: Του χρόνου και... βλέπουμε η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα




Τις δηλώσεις της Christine Lagarde σχολιάζει σε σημερινό της note η Citigroup, υπογραμμίζοντας ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ επανέλαβε τη θέση του Ταμείου απέναντι στο τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, λέγοντας ότι δεν αποτελεί μέρος του προγράμματος, καθώς πρέπει να ικανοποιηθούν δύο όροι του. Ο ένας είναι ότι πρέπει υπάρξουν ακόμη σημαντικές μεταρρυθμίσεις και ο δεύτερος ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να είναι βιώσιμο σύμφωνα με τα πρότυπά του ΔΝΤ.

Αυτοί οι όροι δεν έχουν ικανοποιηθεί είπε το ΔΝΤ, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση: "Το ΔΝΤ είναι αισιόδοξο ότι τα μέτρα των μεταρρυθμίσεων θα περάσουν σύντομα".

Όπως τονίζει η Citi, η θέση του ΔΝΤ παραμένει η ίδια με εκείνη που εξέφρασε το Μάιο, όταν συμφωνήθηκε η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης και οι Ευρωπαίοι πιστωτές έκαναν κάποια μικρά βήματα προς τα εμπρός σχετικά με την δέσμευση να προσφέρουν κάποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, το ΔΝΤ απαιτεί περισσότερο χειροπιαστά μέτρα για να είναι σε θέση να αξιολογήσει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θετικά και να συμμετέχει οικονομικά στο σχέδιο διάσωσης.
Όπως υπογραμμίζει η αμερικάνικη τράπεζα, είναι απίθανο κάτι τέτοιο να  συμφωνηθεί στο εγγύς μέλλον, ή μέχρι το τέλος του έτους, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.




Ελ. Κούρταλη
Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου