Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Εάν δουν τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες οι ευπαθείς ομάδες όπως είπε ο Τσίπρας να μας ενημερώσουν




Φυσικά δεν πρέπει να πανηγυρίζει ο Τσίπρας γιατί ο καθεστωτισμός του οδηγεί σε ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους επειδή το θέλει το κόμμα του και μερίδα των καθεστωτικών ψηφοφόρων του.

Φυσικά δεν πρέπει να πιστεύει κανένας τις εξαγγελίες του δήθεν ότι θα δώσει λεφτά σε ευπαθείς ομάδες γιατί χρωστάει και στην θάλασσα η κυβέρνηση του και δεν πρόκειται να δώσει από ότι πάρει εάν προλάβει να πάρει ούτε σεντς!!

Ακούσαμε ότι θα πάει ο Τσίπρας στην ΔΕΘ με 246 εκατομμύρια για να τα μοιράσει!!!

Πώς; Τι; Και πώς θα τα μοιράσει όταν είναι να τα πάρει σε βάθος χρόνου εάν προλάβει να τα πάρει;

Πώς θα τα μοιράσει που ότι βγάζει τα χρωστάει γιατί έχει κάνει την ποιο άθλια διαπραγμάτευση στην ιστορία της χώρας;

Εμείς διαβάσαμε το ρεπορτάζ του ΔΟΛ και βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε τις εύλογες ρωτήσεις μας και να προβληματιστούμε περισσότερο για το μέχρι που μπορεί να φτάσει το θράσος και ο σανός του Τσίπρα;;;;;;

ρεπορτάζ in.gr :

Από το Κιάτο, όπου παραδίδει στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ολυμπίας Οδού (Κορίνθου - Πάτρας), ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τονίζοντας πως τα έσοδα για το δημόσιο είναι περισσότερα από ό,τι είχε προϋπολογιστεί και δεσμεύτηκε ότι θα διατεθούν σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων.

Το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν απροσδόκητα υψηλό, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και δεσμεύτηκε ότι έως και το τελευταίο ευρώ -και συγκεκριμένα τα 2/3 του τιμήματος έως το τέλος του 2016, καθώς και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017- «θα κατευθυνθεί για έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, για τη στήριξη της κοινωνίας που έχει ανάγκη». Όπως είπε, αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν στη ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον και έτσι θα συνεχίσει, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ για την στάση της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως μπαίνει τέλος στην ανομία και την ασυδοσία που επικρατούσε επί 27 χρόνια στον τηλεοπτικό χώρο και μπαίνουν πια κανόνες.

Η κυβέρνηση εξέπεμψε το σήμα ότι πλέον οι νόμοι ισχύουν για όλους και πως οι διαγωνισμοί είναι αδιάβλητοι και οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν πολιτικά παιχνίδια. «Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον μέχρι τέλους» υπογράμμισε.

Οι πολίτες που τόσο έχουν υποφέρει τα έξι χρόνια της κρίσης θα πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι επικρατεί το δίκαιο και η ισονομία, επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί κάποιοι να πληρώνουν υψηλή φορολογία και άλλοι να παίρνουν δάνεια με αέρα. Τέρμα οι αεριτζήδες, ξεπερνάμε τις παθογένειες του παρελθόντος, στέλνουμε το μήνυμα και προς τα έξω ότι υπάρχει μια νέα Ελλάδα, τόνισε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι υπερασπίστηκε ιδιωτικά συμφέροντα, και χαρακτήρισε αυτοκαταστροφική τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα. «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πίστεψε ότι θα πάμε κόντρα στο ρεύμα και στο κατεστημένο των ΜΜΕ που δεν ήθελαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη» σημείωσε.

Παρατήρησε ότι αν δίνονταν 10 άδειες προς 3 εκατ. ευρώ η κάθε μια, όπως πρότειναν κάποιοι, τα έσοδα για το δημόσιο θα ήταν μόλις 30 εκατ. ευρώ, πολύ λιγότερα από τα 246 εκατ. ευρώ που θα εισρεύσουν στα Ταμεία του δημοσίου τώρα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τη ΝΔ να αλλάξει στάση και να συναινέσει προκειμένου να τελειώσει η εκκρεμότητα με το ΕΣΡ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου