Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Ο προκλητικός Τούρκος υπουργός εσωτερικών δεν θα συμμετάσχει στην διάσκεψη για την ασφάλεια

 



Δεν άρεσε στο τούρκικο καθεστώς ότι η Ελλάδα τους πέταξε έξω από την άσκηση Tiger μετά τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις.

Ειδικά στο προκλητικό Σουλεϊμάν Σοϊλού, που δεν διστάζει να προκαλέσει σε κάθε του τοποθέτηση, και να παραπληροφορήσει για να περάσει τις θέσεις του καθεστώτος.

Στο πλαίσιο της έντασης που καλλιεργεί η Άγκυρα ερμηνεύεται η άρνηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας να συμμετάσχει στη συνάντηση συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη που πραγματοποιείται στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, γνωστός για τις προκλητικές του θέσεις έναντι της Ελλάδας, απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση. Η αρνητική απάντηση έφθασε το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κύκλους του υπουργείου, να επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Τούρκου αξιωματούχου ελήφθη στο πλαίσιο της εντεινόμενης προκλητικότητας από την γείτονα, αλλά και από τα εμφανή σημάδια, όπως αναφέρουν, εσωστρέφειας και απομονωτισμού της Τουρκίας. 

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί Την προσεχή Τετάρτη 4 Μαΐου, θα συμμετάσχουν υπουργοί Δημοσίας Τάξης και Εσωτερικών από τη ΝΑ Ευρώπη, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η ουκρανική κρίση, η διεθνής τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα. 

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με τη διάσκεψη αυτή ενισχύεται η στρατηγική διακρατικών συνεργασιών της Ελλάδας με άλλες χώρες της Ευρώπης σε θέματα ασφαλείας. 

Και για να τα λέμε όλα δεν θα λείψει από κανένα η Τουρκία που συνεχίζει να απομονώνεται.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου