Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Γεωργιάδης: Δάνεια έως 50.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις

 



Νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα για τη δανειοδότηση μικρών επιχειρήσεων έως και του ποσού των 50.000 ευρώ, συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και πρόγραμμα επιδότησης επαγγελματιών για την πληρωμή και των τόκων αλλά και του κεφαλαίου υφιστάμενων επιχειρηματικών δανείων προετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το εγγυοδοτικό πρόγαραμμα, σύμφωνα με δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την αναπτυξιακή τράπεζα  για την ενίσχυση της ρευστότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Με το νέο πρόγραμμα που βγαίνει τώρα τον Ιανουάριο, πάρα πολλές δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων που μέχρι τώρα είχαν πάρει αρνητική απάντηση από τις τράπεζες και αισθάνονταν δικαίως αποκλεισμένες θα μπορέσουν να πάρουν μια σημαντική ενίσχυση μέσω αυτού του δανεισμού», δήλωσε στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός.

Όπως επεσήμανε η διαφορά με το τρέχον εγγυοδοτικό θα είναι πως θα έχουμε μεγαλύτερες εγγυήσεις από το τρέχον εγγυοδοτικό, δηλαδή θα οι επιχειρήσεις θα χρειάζονται λιγότερες εγγυήσεις για να πάρουν τα δάνεια και περισσότερες επιχειρήσεις θα περνάνε τον πήχη για να πάρουν το δάνειο και το δάνειο αυτό θα είναι έως 50.000 ευρώ δηλαδή θα είναι ένα δάνειο που θα απευθύνεται στις μικρές επιχειρήσεις.

«Πληρώσαμε όλους τους τόκους όλων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων. Αυτά τα χρήματα, είχαμε δεσμεύσει περίπου 500 εκατομμύρια, τώρα τα αναζητούμε με το νέο έτος με ποιο τρόπο θα μπορούμε να επαναλάβουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα και μάλιστα αυτή τη φορά προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να βάλουμε όχι μόνο τους τόκους αλλά και ένα μέρος της δόσης», επεσήμανε ο υπουργός.Πηγή: ΕΡΤ1.

Τέλος, σημείωσε ότι επιστρεπτέα προκαταβολή 5 θα πάρουν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου