Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Εισαγγελική έρευνα για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη

 


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στο skai.gr, εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνο, για το επεισόδιο με τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη, μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου διεξάγεται, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η έρευνα, προκαταρκτική εξέταση, διατάχθηκε με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου και ήδη έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, που εκπροσωπεί στη δίκη της ΧΑ ως συνήγορος τον Ιωάννη Λαγό, ευρωβουλευτή που έχει καταδικαστεί όπως και τα λοιπά πρώην πολιτικά στελέχη της ΧΑ, προέβη σε ναζιστικό χαιρετισμό, την περασμένη εβδομάδα, μέσα στο δικαστήριο, προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, αντιδράσεις εντός και εκτός δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν δικηγόροι παρόντες στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πως ακριβώς συνέβη το επεισόδιο που προκάλεσε, πέραν των άλλων και πολιτικές αντιδράσεις.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου