Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Καβγάς των ακροαριστερών Φίλη και υπόδικου Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ

 


Καυγάδες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει μάλιστα της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο.

Από τη μία η τάση της Ομπρέλας που λειτουργεί ως θεματοφύλακας του ακροαριστερού πρόσημου του κόμματος αλλά και της ιδεολογικής καθαρότητας, όπως χαρακτηριστικά θέλουν να προκλητικά πιστεύουν και γελάει ο κόσμος, και από την άλλη οι υπόλοιποι ακροαριστεροί όπως ο υπόδικος στο ειδικό δικαστήριο Νίκος Παππάς.

Η κόντρα σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη το μεσημέρι. Ο πρώην υπουργός Παιδείας και ακροαριστερός Νίκος Φίλης ανέφερε πως η πορεία προς τις κάλπες είναι χαλαρή, δεν υπάρχει μεγάλη δυναμική, «γιατί ασχολούμαστε πολύ με τον μεσαίο χώρο και όχι με τους νέους και τις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται περισσότερο». Αμέσως έσπευσε να απαντήσει από την πλευρά της πλειοψηφίας ο ακροαριστερός υπόδικος Νίκος Παππάς, που υπερασπίζεται τη διεύρυνση από την αρχή της.«Μιλάς απαξιωτικά για την πολιτική του κόμματος. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφεις», είπε στον Νίκο Φίλη.

Ο ακροαριστερός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, κλείνοντας τη συνεδρίαση, έστειλε σαφές μήνυμα συναίνεσης και ενότητας του κόμματος, λέγοντας πως «πρέπει να προσέξουμε τον κακό μας εαυτό. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου