Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Διάσωση σκύλου που είχε κολλήσει σε λάσπη και ήταν περικυκλωμένος από κοράκια

 


Αυτό συνέβη στο Εθνικό Lago Peñuelas (Χιλή), όπου ο σκύλος κόλλησε στην λάσπη χωρίς να είναι σε θέση να μετακινηθεί και με τα πτηνά να τον περιβάλλουν επικίνδυνα. Ο άντρας που τον έσωσε έπρεπε να τρομάξει τα κοράκια  και να ηρεμήσει το σκυλί που τα είχε παρατήσει προτού βγουν και οι δύο από τη λάσπη .

Ο άντρας ήταν μέλος της φρουράς της Εθνικής Δασικής Εταιρείας (CONAF) της Χιλής έγινε ο ήρωας της ημέρας την Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Αυτή η διάσωση καταγράφηκε από τη Nicole Arancibia Orellana , υπάλληλο του πάρκου και αργότερα δημοσιεύτηκε στον δικό της λογαριασμό στο Facebook. Και το βίντεο είναι τρομακτικό από την αρχή, καθώς, στο βάθος, ο σκύλος φαίνεται περιτριγυρισμένος από κοράκια.



Αφού έλεγξε το σημείο, ο διασώστης αποφάσισε να προχωρήσει προσεκτικά και με ευκίνητες και υπολογισμένες κινήσεις, κατάφερε να πλησιάσει αρκετά τρομάζοντας τα κοράκια. 

Μόλις έφτασε κοντά του, ο άντρας τον χαϊδεύει και τον ηρεμεί. Πήρε θάρρος και βγήκε μόνος του από τη λάσπη, ακολουθώντας τον άντρα που σέρνεται μπροστά του και τον ενθαρρύνει να κάνει το ίδιο.

Όταν έφτασαν σε μια ασφαλέστερη περιοχή, συναντούν έναν άλλο διασώστη που βοηθάει και αυτός.

Λίγο αργότερα, και οι δύο λαμβάνουν βοήθεια από τους πυροσβέστες που έφτασαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Νικόλ, ο οποίος ηχογράφησε το βίντεο, ο σκύλος ήταν θηλυκός και ονομάστηκε “Peñuela”, προς τιμήν του όμορφου φυσικού καταφυγίου όπου έλαβε χώρα αυτή η περιπέτεια.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου